Pascal Temelli GeForce GTX 1080, Nisan Ayında Gösterilebilir

Nvidia pazarı boş bırakmıyor

Ekran kartı pazarında AMD tarafına karşı kurduğu üstünlüğü kaybetmek istemeyen Nvidia, yeni modellerini kısa bir süre sonra görücüye çıkartabilir

16nm FinFet teknolojisi sayesinde üretilecek GeForce GTX 1080 ekran kartının lansmanı, yurtdışından gelen bilgilere göre önümüzdeki Nisan ayında gerçekleştirelecek. Yeni GeForce GTX 1080 ekran kartının üzerinde iki adet Display Portu, birer adet HDMI ve DVI portları yer alıyor. Watt başına iki kat performans sunmayı hedefleyen GPU modelinde 8GB GDDR5 bellek yer alıyor ve sekiz pinli bağlantıdan gerekli enerjiyi sağlıyor. 

Diğer bir yandan bellek üreticisi Micron'un GDDR5X için üretime yaz aylarında başlayacağı belirtiliyor. Böylelikle daha önceden dile getirilmiş Nvidia'nın HBM 2 bellekli modellerini, sonbahar aylarında görebileceğimizi söyleyebiliriz. HBM 2 bellek konusunda Samsung'dan da yardım alacağını söyleyen Nvidia, GP100 mimarisinde HBM 2 bellekler kullanacağını söylüyor.

Yıl içerisinde satışa çıkartılması beklenen Tesla ve Quadro ekran kartlarının piyasada dengeleri bozacağı söyleniyor. İlgili kartlarda 4GB veya 8GB HBM 2 belleklere yer verilecek. Sonbahar aylarında çıkış yapması beklenen GTX Titan X2 ekran kartında ise, 16GB'a kadar HBM 2 belleklere yer verilecek. Daha üst seviyelere oynayan GTX Titan X2 versiyonlarında ise 32GB HBM 2 bellekler bulunacak. Son olarak GeForce GTX 1080'in çıkış yapacağı dönemlerde, daha ucuz olan GeForce GTX 1070'in de çıkış yapacağı verilen bilgiler arasında.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum