Persona 6'nın Birden Çok Platforma Geleceği Söyleniyor

İlk günden Game Pass'e gelir mi?

Sektörün içinden bilgi varan bazı kaynaklara göre Atlus'un sevilen Persona serisinin yeni oyunu Persona 6, çok sayıda platforma birlikte gelecek. Persona 6'nın geleceği platformlar arasında Xbox ve Switch / Switch 2 isimleri de geçiyor.

Persona serisi uzun yıllar boyunca PlayStation ile özdeşleşmişti. 2006 tarihli Persona 3, geçen yıl PlayStation dışındaki platformlarla buluştu. 2008 tarihli Persona 4'ün PC'ye gelişi 2020'yi buldu. 2016 yılında çıkan Persona 5 diğer platformlara gelmedi ama geliştirilmiş hali olan Royal 2022 yılında diğer platformlarda çıktı.

Persona 6'da ise "önce PlayStation'a çıkar, yıllar sonra belki diğer platformlarda görürsünüz" anlayışı değişecek.

Bildiğiniz gibi son zamanlarda Atlus ile Microsoft'un ilişkisi de bir hayli iyi. Persona 3 Reload çıkışıyla birlikte Game Pass üzerinden de sunuldu. Benzer biçimde Persona 3 Portable, Persona 4 Golden, Persona 5 Royal da Game Pass bünyesinde uzunca bir süre kaldılar.

Hal böyle olunca da Persona 6'nın da "ilk günden Game Pass'te" oyunu olma ihtimali bir hayli yüksek. Yani Persona 6 sadece çok platforma aynı anda çıkmakla kalmayacak, Game Pass sayesinde de büyük bir oyuncu kitlesiyle ilk günden buluşabilecek gibi görünüyor.

Persona 6'nın uzun yıllardır geliştirildiği biliniyor, çıkış tarihi de muhtemelen ya gelecek yıl, ya da 2026 olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum