Pharaoh: A New Era’dan Yeni Bir Fragman Geldi

Yıllar yaramış mı, ne dersiniz?

Milenyumun hemen arifesinde, 1999 yılında çıkan bir strateji oyunuydu Pharaoh. Bir yandan Caesar ile Roma şehirleri inşa etme işine hız kesmeden devam ediyor bir yandan da Pharaoh (ve de ek paketi Cleopatra) ile Mısır medeniyetinin güzide örneklerini sunmaya çalışıyorduk.

O dönemlerde bu tür şehir kurma oyunları epey popülerdi. Ama zaman içerisinde bu popülariteyi yitirdiler. Aradan 20 yıldan fazla süre geçti ve Pharaoh, tekrar sahalara dönmeye hazırlanıyor. Orijinal oyunun yeniden yapımı Pharaoh: A New Era, geçtiğimiz yıl duyurulmuştu. Bir süredir seda yoktu, yeni bir tanıtım videosuyla kendisini hatırlattı.

Triskell Interactive ve Dotemu, orijinal oyunla yeniden yapımı karşılaştırdıkları bir video hazırlamışlar, gördükleri hoşlarına gidince bizimle de paylaşmak istemişler :) Video, oyunun zaman içinde nasıl evrim geçirdiğini gösteriyor. Şehir sakinlerimiz çok tatlı görünmüyor mu sizce de?

Pharaoh: A New Era, ana oyunu ve ek paket Cleopatra’yı içeriyor. Dolayısıyla, 53 görevle ve bunların haricinde sunduğu alternatif modlarla onlarca saatlik bir oynanış süresi vadediyor. Eski dostla buluşup Nil kıyılarında şehirler inşa etmek için sabırsızlıkla bekliyoruz.

YORUMLAR
harkab
26 Aralık 2021 18:13

Şehir kurma oyunları, niş bir tür ve çok az bulunuyor.

Çok güzel bir haber.

Parolamı Unuttum