Phil Spencer Hiçbir Oyunun Game Pass'e Özel Olmayacağını Söyledi

Endişeye mahal yok

Microsoft'un oyun dünyasındaki başlıca hedeflerinden biri elbette Game Pass platformunun abone sayısını artırmak. Son sızıntılar doğruysa Game Pass servisinin şu anki abone sayısının 25 milyon ile 30 milyon arasında olduğunu biliyoruz. Bu servisin sürekliliğini sağlamak ve kullanıcı sayısını yükseltmek için servise sürekli yeni oyunlar ekleniyor, kampanyalar düzenleniyor.

Game Pass abone sayısını normalde hızlı artırabilecek bir düşünce var, o da bazı oyunların tamamen Game Pass'e özel sunulması. Xbox'ın patronu Phil Spencer'a da Game Watch röportajında tam olarak bu soru sorulmuş ve bunun olabilirliği sorgulanmış.

"Hayır. Bu yapacağımız bir şey değil. Bizim istediğimiz şey seçenek sunmak. Xbox sadece Xbox Game Pass'ten ibaret değil. Xbox'ın gerçek başarısı daha fazla kişinin Xbox oynuyor olması; ister Xbox konsollarda, ister PC'de, ister bulutta, ister diğer konsollarda olsun. Biz Xbox oynayan oyuncu topluluğunu büyütmek istiyoruz. Bunu baltalayacak hiçbir şey yapma niyetinde değilim" diyor Spencer.

Sevin ya da sevmeyin, ben Spencer'ın kafa yapısını çok beğeniyorum. Bence asıl değeri sonradan bilinecek insanlardan biri, kendisinden sonra Xbox politikalarında bir değişiklik olursa bu yazdıklarımı hatırlarsınız :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum