PlatinumGames İki Yeni Oyun Üzerinde Çalışıyor

İki oyunda da abartılı aksiyonlar göreceğiz

PlatinumGames dediğimizde akla birbirinden başarılı şu oyunlar geliyor: Bayonetta, Vanquish, NieR: Automata... Bu üç oyunun PlatinumGames tarafından geliştirilmiş olmalarının dışında bir ortak yanı daha var, bu oyunların hiçbirini PlatinumGames kendi yayınlamadı. Bayonetta ve Vanquish Sega, NieR ise Square Enix tarafından yayınlanmıştı. PlatinumGames şimdiyse ipleri tamamen kendi eline alma planları içerisinde. Stüdyonun geliştirmeden sorumlu ismi Atsushi Inaba'nın GameInformer dergisine verdiği röportajda açıkladığı üzere tüm ekipten çeşitli oyun fikirleri istemişler ve bu fikirlerden özellikle de ikisi oldukça dikkat çekiciymiş ve stüdyo bu iki fikre ciddi biçimde odaklanmış. Bu iki yeni oyun PlatinumGames'in kendi başına yayınladığı ilk oyunlar olacak.

Daha geçen gün PlatinumGames'in PS4'e özel olan Granblue Fantasy Project Re: Link isimli oyunundan bahsetmiştik. Inaba bu iki yeni oyunun PlatinumGames'in diğer oyunlarını etkilemeyeceğini ve diğer yayıncılarla olan ilişkilerine etkisi olmayacağını söylüyor. Bu yeni oyunlar üzerinde 20'şer kişilik ekip çalışıyor, stüdyonun kalan kısmı ise yine diğer yayıncılarla anlaşmalı oldukları büyük oyunlar üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Bu iki yeni oyun da bildiğimiz oyunların devamı değil, yepyeni oyunlar olacak. Çünkü Inaba "kendi IP'lerimizi, kendi oyunlarımızı yaratmaya çalışıyoruz" demiş. Zaten hazırdaki oyunların devamlarını yapacak olsalar yine ilgili yayıncılarla birlikte çalışırlardı, kendi başlarına neden Vanquish 2 ile falan uğraşsınlar ki? Inaba oyunların stüdyodan görmeye alışık olduğumuz türde, abartılı aksiyonlar sunacağını da söylüyor.

Bu arada PlatinumGames'in artık tüm oyunlarını PC için de çıkarmak istediğini zaten biliyoruz. Daha önce bize kalsa tüm oyunlarımızı PC'ye de uyarlardık şeklinde bir açıklama da yapmışlardı. Dolayısıyla bu iki yeni oyunu PC'de de göreceğimize kesin gözüyle bakabiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum