Pokémon Legends: Arceus, Switch'in En Hızlı Açılış Yapan Pokemon Oyunu Oldu

Hisu'nin kadim ama bereketli toprakları

Yeni bir Pokemon oyunu çıktığı zaman satış verilerinin çok sayıda oyun için hayal bile edilemeyecek seviyede olacağını artık biliyoruz. Seneler sonra gerçekten farklı bir Pokemon oyunu olmasıyla uzun zamandır beklenen Pokemon Legends: Arceus da yine fantastik bir açılış haftası yaşadı. Geçtiğimiz Cuma günü resmen satışa çıkan Arceus ilk haftasında tam altı buçuk milyon kopya satmayı başardı. Bu veriler aynı zamanda Arceus'u Nintendo Switch adına da en hızlı açılış yapan Pokemon oyunu yaptı.

Klasik Pokemon formülünün aksine bu kez geçmiş dönemlerde buharlı Poketopları, elle tutulan Pokedex seyir defteri ve nice farklı özelliğiyle Arceus bu açılışı hak etti diyebiliriz. Lakin söz konusu Pokemon olunca zaten sayılar da aşağı yukarı benzer bir şekilde geliyor. Switch'in iki önceki Pokemon oyunları Sword & Shield ve Brilliant Diamond & Shining Pearl ikilisi de açılış haftalarında altı milyon kopya satmayı başarmışlardı. Söz konusu özgün oyunlar olunca Xbox ve PlayStation rekabeti biraz ön plana geçse de Nintendo neredeyse her markasının yeni oyununda sektördeki yerini yeniden hatırlatıyor.

Arceus'un 6.5 milyonun üzerindeki satışı Nintendo'nun 2021 yılında piyasaya sürdüğü Metroid Dread, Mario Party Superstars ve The Legend of Zelda: Skyward Sword HD gibi oyunların toplam satışını da geçmiş oldu. Pikachu'nun bu muhteşem gücü önünde şapka çıkartmamak elde değil. Bakalım Arceus satışları bu sansasyonel haftadan sonra 31.5 milyon civarı kopya satışıyla inanılmaz bir yerde duran Red/Green/Blue'ya ne kadar yaklaşabilecek? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum