PS Plus Essential Ekim 2023 Oyunları Belli Oldu

The Callisto Protocol, Farming Simulator 2022 ve Weird West

Her ay olduğu gibi, yine ayın son haftasında sıradaki PS Plus Essential oyunlarıyla ilgili duyuru geldi; Ekim ayının ücretsiz oyunları The Callisto Protocol, Farming Simulator 22 ve Weird West olarak açıklandı. Resmi duyuru gelmeden önce billbil-kun bu oyunlardan ikisini, The Callisto Protocol ve Farming Simulator 22'yi açıklamıştı; bir kez daha tutturduğunu görmüş olduk.

The Callisto Protocol, uzunca bir süre gündemi meşgul eden, beklentilerin yüksek olduğu bir oyundu. Sonuçta bu işin başında Dead Space gibi akıllara kazınan bir serinin geliştirilmesine liderlik etmiş Glen Schofield vardı ve yine benzer bir işe imza atmak niyetindeydi. Gelin görün ki, işler beklendiği gibi gitmedi. Oyunun beklentilerin gerisinde kalmasının ardından geliştirici şirket işten çıkarmalara başladı. Hatta en sonnuda Glen Schofield bile şirketten ayrılmak durumunda kaldı. Dolayısıyla böyle kısa süre içerisinde ücretsiz olarak verilen oyunlar arasına katılması çok da şaşırtıcı değil.

Farming Simulator 22; yıllardır devam eden çiftçilik oyunu serimizin 2022 şubesi. Serinin önceki oyunları ne sunmuşsa aynı şekilde devam ettirdiğini söylemek mümkün. Yine yüzlerce makine emrinize amade, yine çeşit çeşit ürün yetiştiriyorsunuz, yine keyifli bir oyun deneyimi vadediyor.

Ekim ayının 3. oyunu Weird West, bir izometrik aksiyon RYO. Adının çağrıştırdığı üzere Vahşi Batı’da geçen fantastik bir maceraya ortak ediyor bizleri. Her ne kadar incelemelerde yüksek bir ortalama tutturmamışsa da şahsen sevdiğim bir oyun olmuştu. Bence kesinlikle bir şansı hak ediyor.

PS Plus, Ekim ayına güzel bir başlangıç yapacak diyebiliriz. Ayın ortasında da PS Plus Deluxe & Extra oyunları açıklanacak. Bakalım o listede hangi oyunlar yer alacak.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum