PUBG'nin Sahibi, The Ascent'in Geliştiricisini Satın Aldı

Krafton cyberpunk'a el attı

PUBG: Battlegrounds'un haklarının sahibi olan Güney Koreli Krafton, The Ascent'in geliştiricisi Neon Giant'ı satın aldı.

Krafton bu satın alım haberinin ardından İsveçli geliştiricinin yeni bir açık dünya FPS oyunu üzerinde çalışmakta olduğunu da duyurdu.

The Ascent, Neon Giant'ın ilk oyunuydu ve geçtiğimiz yıl PC ve Xbox, bu yıl ise PlayStation için çıkmıştı. Oldukça başarılı bir cyberpunk atmosferi sunan oyun için dergiye de ikinci görüş yazan Erce oyunu şu sözlerle anlatmıştı:

"Yeni bir geliştiriciden beklenmeyecek seviyede detaylı bir dünyaya sahip The Ascent. Ara sokaklarından tutun, şehir merkezlerine kadar her tarafından ayrıntı, özen, akıyor oyunun.

“Ne” olmak istediğinize karar verdikten sonra nispeten kafa karıştırıcı sistemleri arasında yolunuzu kolayca buluyorsunuz. Seviye sınırı olmadığı için tüm yetenekleri edinmeniz mümkün bu da size oyunun sonunda “her işi yapan” adam haline sokabiliyor.

Oyunun ivmelenmesi oldukça iyi. Zorluk sıçramaları yok. Özel isimli silahlar oyunun doğru yerlerinde karşınıza çıkıyor ve heyecanlandırıyor. Sadece 12 ana görevi oynayayım derseniz oyunun yarısından fazlasını kaçıyorsunuz. 28 yan görev hem çeşitli hem de The Ascent’in dünyasını dip bucak gezmenizi sağlıyor. Oyunun en güzel kısmıysa sonunda 2.oyuna selam veriyor olması. Doğru iyileştirme ve geliştirmelerle olası bir Ascent 2 oyun dünyasında çok büyük bir bomba olabilir."

Krafton da bu stüdyoda gelecek görmüş olacak ki Neon Giant'ı bünyesine alıverdi. Krafton bünyesinde PUBG Studios (PUBG: Battlegrounds), Striking Distance Studios (The Callisto Protocol) ve Unknows Worlds (Subnautica) bulunuyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum