RDR 2'den Sızdığı Sanılan Görselin Kaynağı Belli Oldu: Wild West Online

Hayda... hiç beklemiyorduk böyle bir şey!

Geçtiğimiz günlerde vahşi batı temalı bir oyundan sızan ekran görüntüsü, ortalığı karıştırdı. Büyük bir çoğunluk bu ekran görüntüsünün Read Dead Redemption 2'den olduğunu öne sürdü, bir kısım ise bunun yeni Far Cry oyununa ait olduğunu savundu. Fakat bugün ortaya çıkan bilgilere göre kimse doğru tahmin edemedi: Karşınızda Wild West Online!

 Wild West Online 1

PC Gamer'ın özel olarak tanıttığı oyun, "şimdiye kadar niye kimse bunu yapmadı ya?" dediğim türden bir oyun: Vahşi batı temalı bir DVO! Yayımcı D2J'nin kreatif başkan yadımcısı Stephan Bugaj, verdiği röportajda oyunun nasıl olacağına dair birçok bilgi verdi. Hatta bu sızıntı olayından sonra oyunun Read Dead Redemption'dan esinlendiğini kabul etti ve bu oyunun çıkış fikrinin "Rockstar'ın yeni bir Read Dead Redemption oyunu çıkaracağı yok.. Biz yapsak ya!" şeklinde olduğunu bile söyledi. Tabii Bugaj bununla yetinmedi, Wild West Online hakkında neler bilmemiz gerektiği, oyunun nasıl işleyeceği, neler yapabileceğimiz hakkında birçok bilgi de paylaştı:

  • Oyun bir DVO, fakat sosyallik Wild West Online'da çok önemli. Kaynak toplama ve inşaa oyunun en önemli sosyal taraflarından olacak. Ekonomi tamamen oyuncular tarafından şekillenecek. Crafting sistemi ise tarifler bulma ve öğrenme üstüne kurulu.
  • Sunucular birkaç yüz kişiye kadar destek verecek ama kesin rakam henüz belli değil.
  • Oyunda diğer DVO'lardaki gibi çok detaylı yetenek ağacı sistemi bulunmayacak; bunun yerine hikaye, karakter ve oynanış odaklı mekanikler oyuncuyu oynamaya itecek.
  • Suçlu sistemi, oyunun en önemli mekaniklerinden biri. Suç işleyenlerin sabıkaları gittikçe artacak ve sonunda ödül avcısı oyuncular peşlerine düşecek.
  • Çeteler kurabileceğiz ve çete sistemi de oyun için oldukça önemli olacak. Oyuncular birlikler veya düşmanlıklar kurarak oyun dünyasını şekillendirecek. 
  • Oyunda bulunan tek suç mekaniği birini öldürmek olmayacak; örneğin hırsızlık da en büyük suçlardan biri sayılacak. Daha doğrusu kanun kaçağı olmayı seçen oyuncuların en fazla işleyeceği suç hırsızlık olacak diyor yapımcılar. Oyuncular çeteleriyle birlikte kamp alanları kuracak ve oyun, oyuncular tarafından şekillenecek.
  • Oyunun en ilginç yanlarından birisi ise, savaşın tamamen PvP üzerine kurulu olması. Yani azılı bir suçlu olduğunuzda hiçbir NPC sizin peşinize düşmeyecek; sadece oyuncular size saldırmayı seçebilecek. Bu suçlu sistemi bir nevi rütbe gibi çalışacak.

Wild West Online 2

Wild West Online, bu ayın sonuna doğru $250,000'lık bir hedefle Kickstarter'a açılacak. "Ya yine mi Kickstarter..." dediğinizi duyar gibiyim; fakat geliştiricilere göre bu sadece "daha fazla içerik için"; ana oyun Kickstarter hedefine ulaşsa da ulaşmasa da çıkış yapacak. Amma velakin oyunun Kickstarter'daki topladığı rakamlar, bizlere yol, su ve elektirik olarak geri gelecek:

Geliştricilerin paylaştığı bilgilere göre, 1.75 milyon dolar toplanırsa oyunatren hırsızlığı "birinci sezon" güncellemesi ile eklenecek; yani Kickstarter'da toplanan parayla ulaşılan hedefler oyunun çıkışında bulunmayacak. Hatta bu tren hırsızlığı o kadar büyük olacak ki, haftanın belirli bir gününde, haritadaki tüm oyuncuların aktif olarak katılabileceği, bir tarafın savunurken bir tarafın ise trene saldıracağı bir etkinlik olarak oyuna eklenecek. Tren bütün haritayı gezecek ve haritada tam bir kaos yaşanacak.

Oyunun çıkış tarihi olarak paylaşılan bilgi ise "2017'nin sonu". Tabii dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama, Read Dead Redemption 2'nin de bu zamanda çıkmasını bekliyoruz. Eğer RDR 2 PC için de çıkarsa, ortalık birazcık karışabilir.

Siz ne düşünüyorsunuz Oyungezerler? Gerçekten şöyle pis bir haydut veya dürüst bir şerif olabileceğimiz, at üstünde suçlu kovlayabileceğimiz bir DVO çok güzel olmaz mıydı?

Wild West Online 3

YORUMLAR
Parolamı Unuttum