Red Read Redemption 2 Karakterlerini Canlandıran Oyuncular Deneyimlerini Paylaşmışlar

Oyunculukları beğenmiş miydiniz?

Red Dead Redemption 2 karakterlerini canlandıran oyuncular verdikleri bir röportajda, gerçek hayattan ve filmlerden aldıkları ilhamın oyundaki karakterlerini canlandırırken kendilerine ne gibi katkılar sunduğunu ve oyunun geliştirilmesi sürecinde görev aldıkları 5 yıl boyunca yaşadıkları tecrübelerden bazı detayları paylaşmışlar.

Arthur Morgan'ı canlandıran Roger Clark; Toşiro Mifune ve John Wayne gibi aktörlerin oyunda sergilediği performans için ilham kaynağı olduğunu belirtmiş. Clint Eastwood'un Dolar Üçlemesinde canlandırdığı İsimsiz Adam'ın ise Arthur Morgan'a göre çok metanetli bir karakter olduğu kanaatindeymiş. İlk oyunda John Marston'ı canlandıran Rob Wiethoff'un performansının da kendisi için önemli olduğunun altını çizmiş. Wiethoff ile görüşmeden önce bile kendisinden önemli dersler aldığını, onun performansının çok kendine has bir performans olduğunu gözlemlediğini, onun gibi olmaya çalışmasının anlamsız olacağını fark edip kendi tarzını geliştirmeye gayret ettiğini söylemiş.

İlk oyundaki gibi bu oyunda da John Marston'ı canlandıran Weithoff, bu seferki performansında, çocukluk yıllarında ablası ve ablasının arkadaşları ile aralarındaki iletişimin de katkısının olduğunu belirtmiş. Ablası ile aralarında 3 yaş fark bulunduğunu, kendisinin de ablasının arkadaşları gibi "cool" bir karakter olmaya çalıştığını, ama bunu nasıl yapacağını bir türlü bilemediğini, bu oyunda da John için benzer bir durumun geçerli olduğunu ve henüz deneyimsiz bir karakter olarak karşımıza çıktığını belirtiyor.

Oyunda Afro-Amerikan bir baba ile Kızılderili bir annenin çocuğu olan Charles Smith karakterini canlandıran Noshir Dalal, kendi tecrübesinin bu karakterin bir yerlere uyum sağlama mücadelesiyle bağ kurmasına yardımcı olduğunu söylemiş. "O yarısı bir dünyanın, yarısı bir başka dünyanın parçası olan, ama ikisine de ait olamayan bir adam. Sonuçta onu ailenin bir parçası olarak gören yegâne grup, çete. Dutch Van Der Linde ve çetesi ile karşılaşana kadar bir yere ait hissedememe duygusunu çok iyi anlayabiliyorum. Çünkü ben de Yarı-Japon, Yarı-Fars (Pers) olarak her iki kültüre de ait olamama hissini yaşayan biriyim" diyor Dalal.

Sadie Adler karakterini canlandıran Alex McKenna, senaryo ve kayıtların dağınık yapısının oyuncuların uzun bir süre karakterlerini kavramalarını zorlaştırdığını söylemiş. Bunun için de oyundaki karakterleri canlandıracak diğer aktörlerle birlikte birbirlerinin metinlerini gözden geçirip kendi karakterlerini daha iyi anlamaya çalıştıklarını, bunu yaparken de okul yıllarında kopya çeken birer öğrenci gibi hissettiklerini söylemiş. Ama bütün bunları, hikayeyi daha iyi kavrayıp kendi karakterlerini daha iyi canlandırmak için yaptıklarını eklemiş sözlerine.

Bakalım ilerleyen günlerde daha neler öğreneceğiz oyun hakkında. Bu gidişle Red Dead Redemption 2 üzerine daha çok haber yapacak gibiyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum