Remedy: ''Alan Wake'e Devam Edemedik, Control'de Aynı Şeyi Yaşamayacağız''

Adını Control 2 koyun ama içi Alan Wake olsun

Remedy Entertainment'ın bugüne kadar yaptığı oyunlara baktığımızda iki oyunun aynı kaderi paylaştığını görüyoruz: Alan Wake ve Quantum Break. İkisinin de devam oyunu yapılamadı ve Remedy tekrar aynı duruma düşmek istemiyor.

Alan Wake de, Quantum Break de Microsoft işbirliğiyle geliştirilen oyunlardı. Quantum Break IP'si zaten Microsoft'a ait, yani Remedy istese de bu oyunun devamını yapamıyor ama zaten oyuna gelen yorumlar çok da iyi olmadığı için bu büyük bir kayıp sayılmaz. Alan Wake'in ise hakları aslında Remedy'de görünse de, Remedy CEO'su Tero Virtala oyunun Microsoft'la olan bağından kaynaklanan "bazı sebeplerden dolayı" devam oyununu yapamadıklarını söylüyor.

Virtala bu durumdan şikayetçi. "Hikaye tabanlı oyunlar için akılda kalıcı karakterler ve ortamlar geliştiriyor, bu serilerin uzun yıllar yaşamalarını umut ediyoruz. Bundan önce iki kez tüm bu işleri yaptık, temelleri attık ama bu hikayelere devam edemedik... aynı durumla tekrar karşı karşıya gelmek istemiyoruz" diyen Virtala yeni oyunları Control'ün devam oyunlarına açık olacağının sinyalini veriyor. Oyunun isim hakları da kendilerinde olacağından bir kez daha bu duruma düşmeyecekler.

> Remedy'nin Yeni Oyunu Bir Doğaüstü Shooter

Şu an gerçekten de Alan Wake 2'nin önünde tam olarak nasıl bir engel olduğu belli değil, bu konu açılınca nedense Remedy'deki herkes gizemli konuşmaya başlıyor. Ama kesin olan bir şey var ki onlar da günün birinde Alan Wake 2'yi görmek istiyorlar. Oyunun önündeki sorun neyse belki çözülür ve Mikael Kasurinen'in de dediği gibi "kendileri için son derece önemli bir yeri olan" Alan Wake'in devamını yapabilirler.

Hatırlarsanız ilk oyun müzik lisanslarının süresi dolduğu için Steam dahil olmak üzere tüm dijital satış platformlarından kaldırılmıştı, böyle de talihsiz bir oyun kendisi.

Control, PC, PS4 ve Xbox One için 2019 içinde çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum