Resident Evil 2 Remake'in Satışları, Orijinal Resident Evil 2'yi Geçti Mi?

Bu sefer gelen gideni aratmadı

1998 tarihli Resident Evil 2, Capcom'un bugüne kadar yayınladığı oyunlar arasında en çok satış yapmış olan altıncı oyun: tam tamına 4.96 milyon kopya satmış. Ancak 20 yıllık Resident Evil 2'nin koymuş olduğu çıta Resident Evil 2 Remake tarafından aşılmış olabilir. Resident Evil 2, Capcom'un yayınladığı ilk mali çeyrek raporlarına göre yalnızca iki ay içerisinde 4.2 milyon satış yapmış.

Capcom'un raporu 31 Mart 2019'a kadar olan satışları kapsıyor ve o günden bugüne neredeyse iki ay daha geçti. Yani aslında teorik olarak Resident Evil 2 Remake şu anda orijinal oyunu geride bırakmış bile olabilir ama kesin konuşmak için bir sonraki mali çeyrek raporlarını beklememiz gerekecek. Yine de raporlar, Remake'in orijinal oyunu çoktan geride bıraktığına işaret ediyor.

Resident Evil 2 Remake'in son derece başarılı bir oyun olduğu malumunuz, bu da ileride daha çok klasiğin Remake şeklinde karşımıza çıkma ihtimalini güçlendiriyor. Zaten Capcom bazında konuşacak olursak, Resident Evil 2 Remake'te de kullanılan RE Engine (Devil May Cry 5 de aynı motoru kullanmıştı) daha birçok oyunda da kullanılacak ve belki de E3 2019'da bu oyunlardan biriyle daha tanışacağız. Resident Evil 3 Remake? Yeni bir oyun? Bu soruların cevabını almamıza artık çok az kaldı.

Resident Evil 2 Remake ile ilgili düşüncelerimizi incelememizde okuyabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum