Respawn, Apex Legends'daki Hileci ve Spamcıları Birbirleriyle Eşleştirecek

Firma yeni hile savunma sistemini açıkladı

Battle royale oyunlar genel olarak popülerliğini yitirmeye başlıyor olsa da Apex Legends, ikinci sezonu ile rüzgarı tekrar arkasına almak istiyor. Bir süredir hileciler yüzünden başı epey ağrıyan Respawn Entertainment, oyunun geleceğindeki hile sistemlerinden Reddit'te yayınladıkları "Check-in" girdisinde bahsetti.

Yapımcılar "machine learning (makine öğrenmesi) kullanarak hilecilerin tespit edildiğini" belirterek, hile yapan kişilerin kullandığı kalıpların fark edildiğini ifade etti. Bu sistemin geliştirildiğini belirten Respawn, bazı kritik bölgelerde kullandığı iki faktörlü giriş sisteminin dünya çapında da devreye gireceğini vurguladı.


Respawn'ın yeni projeleri arasında hilecileri ve spam yapan kullanıcıları birbiri ile eşleştirme kararı da bulunuyor. Firma, hile sistemlerini güçlendirene kadar bu toksik oyuncuları bir yere kitlemiş olacak böylece. Öte yandan hileciler ile birlikte oyuna girenlerin sonu da pek hayırlı olmayacak.

"Hileyi spesifik olarak siz kullanmıyor olsanız da hileciler ile birlikte oynamak da hile kapsamına giriyor." ifadelerini kullanan firma, tüm oyuncuları dikkatli olma konusunda da uyarıyor. 

"Her zaman belirttiğimiz gibi hileciler ile savaşmak bizim en büyük önceliklerimizden. Yapmamız gereken çok iş, geliştirmemiz gereken çok sistem ve adapte olmamız gereken yeni şeyler olacak. Oyuncularımıza bu hilecileri yok etmemize yardımcı oldukları için çok teşekkür ediyoruz."

YORUMLAR
Parolamı Unuttum