Riot, Valorant Uygulaması Recon Bolt'u Kapattırıyor

Üçüncü parti uygulamalar hedef tahtasında

Riot oyuncuların karakter seçimi sırasında erken avantaj sahibi olmasını sağlayan Valorant uygulamalarından Recon Bolt'u kapattırmaya karar verdi.

İsveçli geliştiricisi Julian Dunskus'un Recon Bolt uygulaması, oyuncuların karakterleri henüz seçenek PC'de çıkmadan önce kilitleyebilmelerine olanak sağlıyordu ki bu sahip olduğu özelliklerden sadece birisiydi. İşin ilginç yanı ise bu uygulamanın geçen senenin Ekim ayından beri aktif biçimde kullanılıyor olması.

Dunskus Discord sunucusunda yazdığı mesajda Riot'tan ihtarname geldiğini söyledi: "işlerin bu noktaya gelmiş olmasından nasıl büyük hayalkırıklığı yaşadığımı anlatamam ama Riot bu konuda diyalog girişimlerimin ve birlikte düzeltme isteklerimin hepsini reddetti".

Riot, uygulamanın ve GitHub hesabının silinmesi için 27 Temmuz'a kadar süre vermiş ve bu tarihten sonra mahkemeye vereceğini açıklamış. Dunskus da buna karşılık 20 Temmuz itibariyle uygulamayı kapatmaya karar vermiş, zaten başka bir seçeneği de görünmüyor.

Recon Bolt yayınlandığından beri 340 bin civarı indirilmiş ve aylık yaklaşık 88 bin kullanıcısı olan bir uygulama. Riot bir süredir zaten Recon Bolt'un peşindeymiş ama Dunskus Valorant'ın mevcut karakter seçim yönteminin de daha adil olmadığını söylüyor. "Zaten daha hızlı PC'si olanlar veya daha hızlı tıklayabilenler (veya makro kullananlar) karakterleri önceden seçebiliyor" diyor ki haksız da sayılmaz.

Riot, Recon Bolt'u tam olarak neden kapatmak istediğine dair bir sebep açıklamadı ama özellikle de oyun yazılımınca gizli tutulan bilgilere erişebilen üçüncü parti uygulamalara karşı sert bir tutum izledikleri biliniyor. Son kurban da Recon Bolt oldu anlayacağınız.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum