Rise of Skywalker Romanı Leia'nın Geçmişine Işık Tutuyor

Keşke filmde de görebilseydik...

Geçtiğimiz yılın son döneminde vizyona giren The Rise of Skywalker filmi Star Wars Evreni adına çok büyük bir final filmiydi. Ancak filmin yarattığı büyük hayal kırıklığı ve cevap veremediği çok sayıda soru Disney'i oldukça zor durumda bırakmış durumda. Bu durumu az da olsa kitaplar ve çizgi romanlarla toparlamaya çalışan Disney, son olarak Rise of Skywalker filminin romanıyla karşımıza çıktı. Bu kitabın ön gösteriminde gelen bilgiler filmde gördüğümüz Palpatine'in klon olduğunu açığa çıkarmıştı. Yeni kısımlar ise Leia'nın geçmişini aydınlatıyor.

Kitapta yer alan ve Luke Skywalker'ın "iyi Dagobah" diye bahsettiği Ajan Kloss mekanında Luke, Rey'e Leia'nın aldığı eğitimden de bahsetmiş. Leia'nın eğitimiyle ilgili geçen bazı kısımlar şu şekilde;

"Leia işte tam burada, bu noktada eğtimini aldı. Elini uzatıp ağaç kabuğuna dokundu. Eski bir yarığın çevresinde geniş bir ağaç kabuğu vardı, neredeyse kapanıyordu. İşte bu ağaca bu yarayı veren Leia idi. Luke ile yaptığı ışın kılıcı eğitimi sırasında hedefi ıskalayıp, ağacı kesmişti. Bu ağaç kendisini yirmi yıldan daha uzun süredir iyileştirmeye uğraşıyor. 

'Oh Luke, umarım bunu doğru yapıyorumdur.' diye düşündü. Leia bir Jedi Ustası değildi ancak bunu en iyisinden öğrenmişti. Sadece Luke'dan değil yıllar boyunca Obi-Wan'ın sesi de güç aracılığıyla kafasında dolaşmıştı. Hatta bazı durumlarda Yoda bile vardı. Bazı günler Leia kendisini gücü kendi kendine öğreniyor gibi hissediyordu. Çünkü o ilk ve en önemli politikacılardan birisi, ve bir generaldi. Ancak Leia bile Jedi geleneğini kabullenip yapabildiği en iyi şekilde kavramaya çalıştı."

Kitapta da belli olduğu üzere Yoda ve Obi-Wan Kenobi de Leia'nın eğitiminde ciddi rol oynamış. Ancak filmde bu eğitim kısımlarından çok fazla bir içerik göremedik, hatta ufak bir geriye dönüş sahnesi dışında hiçbir şey yoktu. Kitaba bakınca sadece bu konunun güzel bir şekilde anlatılması bile filme oldukça fazla artı puan kazandırabilirmiş. Disney'in bu boşlukları ek içeriklerle doldurma politikası umarım ilerleyen filmlere yansımaz. 

Kitapta ayrıca Luke ve Leia'nın eğitim sırasındaki diyalogları da yer alıyor. Muhtemelen Rise of Skywalker romanı, filminden çok daha iyi ve Star Wars'a uygun bir şekilde karşımıza çıkacak. Ancak bu kitabı doğal olarak filmi izleyen kitlenin büyük çoğunluğu okuyamayacak. Yine de Skywalker Efsanesi döneminin hatıranızda güzel bir anı bırakması için bu romanı okumakta fayda var gibi gözüküyor.
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum