Roblox, 100 Milyon Aylık Oyuncu Sayısı İle Minecraft'ı Geçmeyi Başardı

İnanılır gibi değil

Roblox, bir Minecraft klonu olarak görülüyor olsa da oyunun çıkış tarihi 2006 yılına dayanıyor. Bu da Roblox'un Minecraft'tan tam üç yıl önce çıkış yaptığı anlamına geliyor. Benzer grafik türlerine sahip bu iki oyun da kendilerine has bir oyuncu kitlesine sahip.

Bir süredir 10. yıl kutlamalarında olan Minecraft, Roblox'un aylık oyuncu sayısında geriye düşmüş durumda. Firmanın açıklamalarına göre oyun, aylık 100 milyon aktif oyuncuya ev sahipliği yapıyor. Yapımcı firma bunu kutlamak adına tüm oyunculara ücretsiz ödüller verecek.


Mart ayı itibari ile 91 milyon oyuncu sayısına sahip olan Minecraft, rakibinin 9 milyon oyuncu arkasında. Öte yandan oyunun son dönemlerde tekrar popülerleşmesi bu sayının yükselmesine olanak sağlayabilir.

MC, hala dünyanın en çok satan oyunu unvanını korumaya devam ediyor. Roblox Corporation (RC) henüz kaç adet oyun sattığını açıklamamış olsa da Mojang'ın 176 milyon kopya satış yapmayı başardığını biliyoruz. 

RC'nin CEO'su David Baszucki bu başarı hakkında şu ifadeleri kullanmış: "Oyunu neredeyse 10 sene önce çıkarttık. Amacımız dünya çapındaki tüm oyuncuların bir araya gelebileceği bir ortam oluşturmaktı. Sadece 100 oyuncu ve birkaç yetenekli içerik üreticisi ile başlayan maceramız, sürekli ritmini artırmaya devam ediyor."

 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum