Roguelike Türüne İsmini Veren Rogue, Steam'e Geldi

Bir türün çıkış noktası

Artık çok sayıda oyunu tanımlamak için roguelike kelimesini kullanıyoruz ama bu kelimenin çıkış oyunu olan orijinal Rogue'u çok az kişi biliyor. Aslında bu gayet normal, çünkü Rogue bundan tam 40 yıl önce, 1980 yılında Epyx tarafından geliştirilmiş bir oyun. Bu kadar eski bir oyunu herkesin bilmesi veya oynamış olması zaten mümkün değil. Ama artık merak edenler bu oyuna Steam üzerinden erişebilecekler!

Benim şahsen Rogue türüyle tanışmam 1990 yılında Angband ile olmuştu. O dönem bu oyunu deliler gibi oynuyordum, Rogue'dan türediğini de biliyordum ama nedense elim Rogue'a hiç gitmemişti :) Şimdiyse imkan ayağımıza kadar geldi aslında.

Rogue, kuşbakışı açıyla oynanan ve tamamen 2D ASCII bir haritada geçen bir zindan oyunu. Bu oyunda her şey ASCII karakterleriyle temsil ediliyor, eşyalar, iksirler, tuzaklar, yaratıklar, her şey. Ama bir kez alıştığınızda o kadar sürükleyici ve tekrar edilebilirliği yüksek bir oyun ki, oynadığınız taktirde siz de bir oyundan bir oyun türünün nasıl doğduğunu kolayca anlayacaksınız.

1980'lerden gelen bir oyun olduğu için Sistem Gereksinimlerini merak ederek baktım, tek gereksinim bir bilgisayarınızın olması :)

Rogue, çıkışa özel %15 indirimle 5,27 liradan satılıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum