Severus Snape ve Çapulcular: Bir Harry Potter Hayran Filmi

Çevirin Zaman Döndürücü’yü

Eğer Harry Potter kitaplarını yalayıp yutmuş, ya da filmlerini izlemişseniz Zümrüdüanka Yoldaşlığı’ndaki meşhur Düşünseli sahnesini mutlaka hatırlarsınız. Hani Harry’nin her zamanki gibi merakına yenik düşüp burnunu olmadık yerlere, bu sefer Düşünseli’ne soktuğu ve Profesör Snape ile babası James Potter’ın arasındaki bir münakaşaya tanık olduğu bölüm.

O anıda Harry babasının gençken hiç de düşündüğü gibi erdemli bir delikanlı olmadığını, tam aksine Sirius’la birlikte tam bir ergen olduğunu keşfetmişti. Hatta Snape’e yaptıkları şeyler karşısında tam bir hayal kırıklığına uğramıştı.

İşte Broad Strokes adlı amatör bir ekip tarafından çekilen Severus Snape and the Marauders (Severus Snape ve Çapulcular) adlı kısa film de yaklaşık olarak o dönemi konu alıyor. 1978 yılında, James Potter’ın Hogwarts’tan mezun olduğu ve Sirius Black, Remus Lupin ve Peter Pettigrew’le bir barda kutlama yaptığı bir akşama gidiyoruz.

Neşeli kutlamaları Severus Snape’in içeri girmesiyle son buluyor. Çünkü Snape’in oraya Lilly’yi görmeye geldiğini bilen James buna sinirleniyor ve hem bunun acısını çıkarmak hem de Snape’in ileride bir Ölüm Yiyen olacağını tahmin ettiğinden boyunun ölçüsünü almak için onu bir düelloya davet ediyor.

Çekimleri 4 gün süren filmin post prodüksiyonu ise 1 yıl almış. Efektlerin bir hayli etkileyici göründüğünü söylemem lazım. Ama filmin hızı bir hayran yapımına göre biraz yavaş. Sıkılırsanız 06:00’ya sıçrayın. İyi seyirler…

YORUMLAR
Parolamı Unuttum