Shuhei Yoshida PS4'ün Geliştirilmesindeki Hedeflerini Anlattı

Yoshida Xbox One'ın fiyatına çok şaşırmış...

Sony Stüdyolar başkanı Shuhei Yoshida yaptığı açıklama ile PS4’ü on yıl boyunca desteklemeyi planladıklarını anlattı. 8 GB hafızanın sisteme geliştirme yapmaları konusunda sağlayacağı örgürlükten bahsederken Microsoft’a ufağından dokundurma yapmayı ihmal etmeyen tonton amcamız konsolun alım kolaylığının en başından beri hedefledikleri şey olduğunun da altını çizdi;

“PS3’te işin ortasında sistem kısmına ekleyebileceklerimiz konusunda sınıra dayanmıştık. Farklı oyunlar arasında sesli sohbet özelliği eklememizi birçok insan istemişti sistem belleğinde bunu ekleyecek yerimiz yoktu. Ama PS4’ün artırılmış, çok hızlı belleği ileride birçok özelliği geliştirmemize ve yenilerini eklememize izin verecek. Ve aynı zamanda online servislerimiz yatırım yapmaya da devam edeceğiz ki bundan 3 yıl sonraki PS4, bu yıl sonundaki PS4’den çok çok daha iyi durumda olsun. Aynı PS3 ve PS Vita’da olduğu gibi.

PS4’ü tasarlamak tamamen PS3’ün hatalarından ders almaktı-yazılım geliştirme kolaylığı ve sistemin fiyatı bunun büyük bir parçası. Her zaman 399 dolar seviyesini yakalamak istemiştik, sistemi tasarladık ve bütün potansiyel temel donanım bileşenlerinin içinden 399 dolara satabileceğimiz bir sistem yaptık.

Yani yapmayı amaçladığımız şeyi yaptık ve insanların beğeneceğini umuyorduk. Şahsi olarak başka bir şirketin önceki gün yaptığı fiyat duyurusuna oldukça şaşırdım… Tabi iyi anlamda.”

YORUMLAR
Parolamı Unuttum