Sinner'ın Yeni Boss Videosu Fazlaca Dark Souls Kokuyor

Nurtopu gibi bir Souls klonumuz olacak

Yedi ölümcül günaha karşı savaşacağımız Sinner: Sacrifice for Redemption benim gibi Dark Souls manyaklarının radarındaki oyunlardan biri. Hong Kong merkezli Dark Star stüdyosunun geliştirdiği bu oyunda ruhunu kurtarmak için bir yolculuğa çıkmış olan Adam ismindeki ölü bir askeri canlandıracak ve oyun boyunca sekiz farklı boss ile karşılaşacağız. Bu boss'ların yedi tanesi ölümcül günahları temsil edecek, sekizincinin ne olduğunu ise henüz bilmiyoruz.

Bir boss ile karşılaşınca fedakarlıkta bulunmamızı gerektirecek ve gücümüzü azaltacak olan oyunun yeni boss videosunu seyredince gördüm ki oyun Dark Souls benzerliğini saklamaya çalışmayı bırakın, "ben Dark Souls gibi olmaya çalışıyorum" fikrini gözümüze gözüme sokuyor.

> Dark Souls Açlığınızı Yatıştıracak 10 Oyun

Oyunun grafikleri sizin de fark ettiğiniz gibi hafiften çizgifilmimsi bir havaya sahip. Ana karakterimizin ve düşmanların vücut ölçülerindeki değişiklik de bunun etkisi zaten. Daha önce boss ile karşılaştığımızda azalacak özelliği kendimizin seçtiğini düşünmüştük, daha doğrusu gelen açıklamalar bu yöndeydi. Ama aslında bu azalma bizim elimizde değilmiş. Örneğin Açgözlülüğü temsil eden Faiz Tilus ile savaşırken sağlık ve stamina göstergemiz küçülecek, Oburluğu temsil eden Camber Luce ile savaşırken sağlığımızın yenilenme hızı düşecek ve sağlık iksiri sayısı azalacak. Kıskançlığı temsil eden Levin Undok "tüketilebilir" eşyalarımızı sınırlayacak vs. Bu "zayıflamalar" boss'a özel değil bu arada, kalıcı. O yüzden git gide güçsüzleşeceğiz ve oyun da haliyle iyice zorlaşmaya başlayacak.

Videoda gördüğümüz boss'un ismi Faiz Tilus. Aslında buraya oyunun temasından da yola çıkarak faiz haramdır esprisi iyi giderdi ama size bir iyilik yapıp kendimi tutacağım. Bu bossun farklı mekanikleri karşısında sağlığımızı korumak için çevreyi de kullanmamız gerekiyor. Videonun 3:52 dakikasında karakterimizin sağlık eşyası kullandığını göreceksiniz, gördüğünüz gibi animasyon bile Dark Souls 2'deki Lifegem kullanımı ile aynı. Yaklaşık 4 dakika süren bu boss dövüşü bana biraz fazla tekrara dayalı geldi ve açıkçası şimdilik o umduğum havayı alamadım. Vuruşlarda o ağırlık hissini göremedim, aynı şekilde zarar gördüğümüzde de görsel veya işitsel geribildirimler son derece zayıf olmuş gibi. Ayrıca ses efektlerinin kulak tırmalayan cinsten olduğunu söylemem lazım.

> Dark Souls: Remastered’da Cross-Platform Desteği Bulunmayacak

Neyse, henüz çıkmamış bir oyunu şimdiden çok fazla gömmeye gerek yok, belki yapımcı da bu eksikliklerin farkındadır ve oyun çıkana kadar çoğu düzeltilecektir. Yine de 'Dark Souls arenasına' atılan bir oyunun işinin oldukça zor olduğunu belirtmek şart, en iyisine alışmış bizler için en ufak detaylar bile göze batabiliyor çünkü. Siz bu videoyu nasıl buldunuz? Sizce oyun benzerleri arasından sıyrılıp ismini duyurabilecek mi?

Sinner: Sacrifice for Redemption PC, PlayStation 4 ve Xbox One için 25 Nisan 2018'de çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum