Skyrim’de Köpek Beslemek İsteyen Adamın Hazin Sonu

Hayvan sevgisi nelere kadir

Skyrim’in en güzel yanlarından biri de evlenebilmek, kendinize bir ev inşa edebilmek, evlat edinebilmek, hatta hayvan besleyebilmekti hiç şüphesiz. Ama tüm bunların belli bir sırası vardı tabii. Evlat edinmek istiyorsanız güzel bir evinizin olması, hayvan beslemek istiyorsanız da önce evlatlığınızın onu kabullenmesi gerekir. Bu kuralları bilmiyorsanız başınız feci derecede ağrıyabilir. Tıpkı Patrick Lenton adlı oyuncuya olduğu gibi…

Kotaku’da yer alan habere göre, Lenton bir gün Skyrim topraklarında dolaşırken bir kulübeye denk gelmiş. İçerisinde ölen sahibinin başında tek başına bekleyen bir köpeğe rastlamış. O da hayvana acıyıp onu yanına almış. Ama daha sonra ne zaman bir devle ya da ejderhayla savaşsa köpeği de ona yardım etmeye kalkmış ve Lenton kendini daha önce hiç olmadığı kadar strese kapılırken bulmuş. Çünkü köpeğin zarar görmesini istemiyor, ölmesinden korkuyormuş.

Böylece kendine bir ev kurmaya ve köpeği orada bırakmaya karar vermiş ki dünyayı kurtarma işine kaldığı yerden rahat rahat devam edebilsin. Dört gün boyunca gerekli malzemeleri toplayıp uğraştıktan sonra nihayet evini tamamlamış, fakat köpeğin evde kalamadığını fark etmiş. Neden? Çünkü oyunun kurallarına göre önce bir çocuk evlat edinmesi ve o çocuğun köpeği benimsemesi gerekiyor.

Lenton soluğu bir yetimhanede almış elbette. Ancak çocuklara bakan kadının cadının teki olduğunu öğrenmiş ve onu öldürmek zorunda kalmış. Tüm çocuklar serbest kalınca da kimseyi evlat edinememiş hâliyle. Böylece diyar diyar dolaşıp bir öksüz aramaya koyulmuş. Sonunda bir dilenci bir kız bulup evine getirmiş veeeee… kız evde kalamamış. Neden? Çünkü oyunun kurallarına göre önce ona düzgün bir yatak yapması gerekiyor.

O da evini yeni baştan inşa etmeye ve bu kez bir göl kıyısına yerleşmeye karar vermiş. Ama bunun yapabilmesi için oyunun kurallarına göre önce bir Thane Of Falkreath olması ve verdikleri tüm görevleri yapması gerekiyor ki bir arsa alabilsin. Tabii o görevleri yaptığı süre boyunca köpeği onu takip etmeye ve her savaşta ölümle burun buruna gelmeye devam etmiş.

Oyunda aylar geçmiş, tüm dünya ejderhalar tarafından işgal edilmiş, fakat Lenton hâlâ bir ev inşa edebilmesi için gereken görevlerle uğraşıyormuş. Sonunda istediğini elde etmiş ve bu süre zarfında bir bankta yatan kızını “nihayet” evine yerleştirmeyi başarmış. Ama o da ne? Kız köpeği değil, dev bir fareyi beslemeye karar vermiş!!!

Lenton da gidip Mjoll The Lioness adlı kadınla evlenmiş (gerçi kendi karakteri de kadınmış ama orasını karıştırmayın) ama her nedense karısının “bir arkadaşı” olan Aerin de evlerine taşınmış. Lenton bunun ardından kızına bir erkek kardeş aramaya koyulup evden ayrılmış. Oğlanın köpeği besleyeceğini umuyormuş. Ve işe yaramış! Oğlan ve köpek arkadaş olup evine taşınmışlar. Lenton nihayet Tamriel’i kurtarmaya “kaldığı yerden” devam edebilecekmiş. Amaaaa…

Eve döndüğünde “karısının arkadaşı” Aerin’in durmadan köpeğine bağırdığını görmüş ve bu durum sinirini bozmuş. Sonunda onu evden kovmaya karar verdiyse de yanlışlıkla adamı öldürmüş. Bunu gören karısı ona düşman olup üzerine saldırmış, kadını öldürmek istemeyen Lenton da oradan dört nala uzaklaşmış. Artık inşa etmek için aylarca uğraştığı evini, evlat edinmek için aylarca çabaladığı çocuklarını ve en önemlisi ölmesin diye tüm bu çaya katlandığı köpeğini göremiyor… İşte size ancak oyunlarda rastlayabileceğiniz bir hikâye.

Bu da emoji versiyonu :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum