Son Bir Yılda Sahte Kripto Sitelerinin Sayısı Üç Kat Arttı

Bizim kendi dolandırıcılarımız var teşekkür ederiz

Pandemi ile birlikte insanoğlunun, tarihindeki en dijital çağa geçiş yaptığını söylemek yanlış olmaz. Fakat bu dijital çağ bizleri çok daha savunmasız bir hale getirmiş durumda. Sahte bahis siteleri artık sms yerine push sistemlerini kullanırken, sahte kripto sitelerinin sayısı da günden güne artıyor. Hatta Group-IB isimli siber güvenlik şirketinin analizlerine göre bu tip sitelerin sayısı sadece son bir yılda üç kat artmış durumda.

Bu sahte kripto para siteleri elbette kolay para kazanmak isteyen kullanıcıları hedef alıyor. Hatta şirketin iddialarına göre bazı siteler daha inandırıcı olabilmek adına ünlü isimlerin yüzlerini deepfake ile kendi markalarının reklamını yapar hale getiriyorlar. Group-IB, sadece İngilizce ve İspanyolca dillerinde 2.000'den fazla domain'in geçtiğimiz yıldan beri işleme girdiğinin altını çiziyor.

Bu sitelerin ziyaret sayıları da oldukça dikkat çekici. Günde ortalama 15.000 kişiye ulaşan sitelerin kimleri ne kadar dolandırdığı ise bilinmiyor. Fakat artan her tık ile birlikte bu tip siteler daha da ön plana çıkarak tehlikeli hale geliyorlar. Biz de buradan sizleri uyarıyoruz, aman diyelim!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum