Bu nesilde konsol savaşının başlangıcı parasal olarak başlamıştı.
Konsolların ilk etapta donanımları başa baş olunca, olayı etkileyen en önemli iki şeyden birisi fiyattı tabii ki. Açılışı da Microsoft yapmış, fiyatını 499$ olarak açıklamıştı.
İşte şu anda Sony Worldwide Studios America'nın başındaki isim Scott Rohde, bu fiyatı öğrendiklerinde ne yaptıklarını çok iyi hatırlıyormuş.
"Geçen sene, basın konferansı provalarındaydık. Tahminlerimiz 499$'dan çıkacaklarını söylüyordu ama emin değildik. Ama evet, açıklanınca sahnede dans etmeye ve beşlikler çakmaya başladık."
Bunun Sony'nin politikasını da etkilediği bir gerçek. Rohde o zamana kadar yaptıklarının dışında bir yönü seçtiklerini söylüyor.
"Röportaja kim gelirse gelsin, ne sorarsa sorsun her zaman 399$ ile cevap veriyordum. Her sorunun cevabı buydu."
Anlayacağınız, fiyattan dolayı 1-0 önde başlamak Sony'nin çok hoşuna gitmiş. Karşılığını da satışlarla alıyor gibi.















