Sony Önce Vita’yı Rafa Kaldırdı, Sonra Geri İndirdi

Nedir bu kararsızlık kuzum?

Sony, karmaşık sinyaller veriyor bu aralar.

Sony Computer Entertainment’ın idari şefi Andrew House, PlayStation Vita kullanıcılarını sinirlendirecek bir açıklama yaptı dün. Vita’yı artık “legacy platform”, yani zamanı geçmiş bir seri olarak nitelendiren House doğal olarak yeni modelleri çıkalı çok olmayan bu el konsoluna biraz haksızlık yapmış gibi oldu. Sonrasında gelen açıklamaysa ortada ufak (tümüyle değil) bir yanlış anlaşılmayı ortaya çıkardı da, işler biraz rahatladı.

Sony’nin Venture Beat’e yaptığı açıklamaya göre House’un bahsettiği platform, eski Vita’larmış. Yani daha önce PS Vita’ların üretiminde kullanılan bazı parçaların artık ömrünü yitirmesi, o platformların rafa kaldırılmasına sebep oluyormuş. Ama Venture Beat editörlerinin belirttiği üzere bu kısım House’un açıklamasında (ve açıklamayı yaptığı sunumda) hiç de net değilmiş.

Bundan sonraki zamanlarda da mobil pazarda Sony varlığını sürdürecek, zaten güncel Vita ve PS TV modellerinde zaten sağlam bir destek sunulduğunun da altını çizdi. Eğer evinizde oyun bekleyen bir Vita varsa, şimdilik yanlış alarm. Ama zaten konsolların genel olarak biraz oyun beklediği bir zamandayız, o nedenle E3’ü bir bekleyelim derim ben.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum