Sony ve Disney Anlaşamadı, Spider-Man MCU'dan Ayrıldı!

Bombastic Bag-Man göremeyeceğiz

Hollywood gündemine bomba gibi bir haber düştü. Deadline'ın haberine göre Marvel Stüdyoları artık daha fazla Spider-Man filmi yapamayacak. Disney ile Sony, Spider-Man için yeni bir anlaşmaya varamadı ve film hakları yeniden sadece Sony'nin eline geçmiş oldu. 

Gelen haberlere göre Marvel Stüdyolarının yoğun talepleri Sony'i anlaşmadan vaz geçmeye itti. Çünkü Disney'in Spider-Man için ilk isteği tüm hakların yüzde ellisine sahip olmaktı. Sony bu teklife sıcak bakmadı. Disney'in daha fazla para kazanmak için bu yolu izlemesi kendi açılarından oldukça mantıklı. Zira son iki Spider-Man solo filminin gişe gelirinin sadece yüzde beşlik bir kısmı Disney'e aitti. 


Spider-Man: Far From Home, Sony tarihinin en çok gişe geliri elde eden filmi olmayı başardı, Sony kendisine bir "Spider-Man'siz, Spider-Man Evreni" yaratmaya başlamışken böyle bir ayrılık yaşanması da Sony'nin yeni evrenine Spider-Man'i katma ihtimalini oldukça güçlendiriyor. Hatta projeler arasında yer alan Kraven ve Sinister Six gibi filmlerde Spider-Man görme ihtimalimiz de oldukça yükseldi. 

Tabii işlerin bir de MCU ayağı var, Spider-Man özellikle Avengers: Endgame sonrası MCU içerisinde oldukça kritik bir role gelmişti. Evrenin yeni Tony Stark'ı olmaya hazırlanıyordu. Ayrıca geçmiş filmlerde bu kadar önemli rol oynamış bir karakterin ortadan kaybolması da biraz tuhaf olacaktır. Disney belki bu işten yeteri kadar para kazanamamış olabilir ama evrenin tutarlılığı için Sony'e biraz daha ılımlı yaklaşabilirdi. 

Deadline'ın haberine göre iki Spider-Man filmi daha hazırlık aşamasındaymış ve yine MCU'nun Peter Parker'ı Tom Holland ile filmlerin yönetmeni Jon Watts projenin içerisinde yer alacakmış. Ancak bu anlaşmanın iptal olmasında Kevin Feige'in de rolü olduğu gelen haberler arasında. Olası iki Spider-Man filmi için henüz kesin bir şeyden konuşmak mümkün değil. Ancak en azından bir Spider-Man filmi olabilir diye düşünüyorum, çünkü karakterin evrendeki varlığı oldukça önemli bir hale gelmişti. Bakalım Disney/Marvel ortaklığı bu konuda nasıl bir yol izleyecek? 
 

YORUMLAR
DanteXE
21 Ağustos 2019 08:03

Haberi tabii ki de burada görmedim ama Türkçe konuşalım diye yorum atayım. Oh be oh. Sonunda be. Marvel gitsin dandik karakterlere film yapmaya devam etsin, böyle ağır karakterlerin altından kalkamıyorlar. Adam gibi Venom Carnage görelim be. Tony Stark'ın şeyini yalamayan bir Spider-Man görmeye hasret kaldık be.

DanteXE
21 Ağustos 2019 08:03

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

Parolamı Unuttum