Sony ve Nvidia, Corona Riski Sebebiyle MWC 2020'ye Katılmaktan Vazgeçti

Barselona'daki etkinlik de virüs tehdidinden nasibini aldı

Corona salgını bir yandan başta Çin halkı olmak üzere dünyayı tehdit ederken, diğer yandan yine Çin'deki elektronik ekipman fabrikalarının üretimlerini de vurmuş durumda. Geçtiğimiz günlerde Tayvan'da düzenlenecek olan ve oyun sektörünün önemli fuarlarından biri kabul edilen Taipei Game Show salgın nedeniyle belirsiz bir tarihe ertelenmişti. Şimdiyse Nvidia ve Sony, dünyanın en büyük mobil etkinliklerinden biri olan Mobile World Congress 2020'ye katılmayacaklarını açıkladı. Sebebi de Uluslararası Sağlık Örgütü'nün küresel çapta acil durum ilan etmiş olması.

Nvidia etkinliğin ana sponsorlarından biriydi, ancak asıl olarak etkinliğin her zaman en büyük katılımcılarından biri olan Sony'nin katılmamaya karar vermesi fuar açısından hiç de iyi olmadı. Üstelik fuara katılmama kararı alan yalnızca bu iki firma da değil, daha önce de Amazon, Ericsson ve LG sağlık riski sebebiyle fuara katılmayacaklarını açıklamıştı.

Çin ve çevresindeki ülkelerde etkinlik iptalleri normal karşılanabilir ancak bu sefer Avrupa'nın göbeğindeki bir şehirdeki fuarın bundan ne kadar etkilendiğine şahit oluyoruz ve bu durum yayılmaya devam ederse bu seneki büyük oyun fuarları da benzer biçimde etkilenebilir diye tahmin yürütmek mümkün.

Fuarın organizatörleri MWC 2020'nin planlandığı gibi gerçekleşeceğini, ertelenmeyeceğini ve aralarında Huawei ve ZTE gibi isimlerin de bulunduğu iki binden fazla katılımcıya sahip olacağını açıkladı ve gerekli sağlık önlemlerinin alındığını da belirtti. 24 Şubat'ta başlayıp üç gün sürecek fuara katılmaktan vazgeçen başka büyük isimler olacak mı, onu da önümüzdeki günlerde göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum