Sony’nin Yeni Patenti, Oyunları Bitirmemize Yardımcı Olacak

Geçemediğiniz yerde destek olalım demişler…

Sony, yeni bir patent başvurusunda bulunmuş. Bu başvurunun konusu; oynanış verilerini analiz edip bu bilgiyi kullanarak ipuçları oluşturacak bir sistem.

Patent başvurusunda; söz konusu sistemin bizim oyun verilerimizi inceleyeceği, karşımıza çıkan engellerle nasıl mücadele ettiğimizi analiz edeceği, bu verileri diğer oyuncuların verileri ile karşılaşıp takıldığımız noktalarda bizlere yeni taktikler veya nesneler (silah vs.) önerebileceği, bu önerilerin de bizim oynayış stilimize uygun öneriler olacağı belirtilmiş.

Diyelim ki bir bölüm sonu düşmanını geçmekte zorlanıyorsunuz. Bu düşmanı nasıl alt edebileceğinize ilişkin yardım talep edebileceksiniz. Veya online mücadelelerde nasıl daha fazla oyun kazanabileceğiniz konusunda destek alabileceksiniz.

Tabii bu patent başvurusu sistemin halihazırda kullanılabilir olduğu veya ileride kesinlikle kullanılacağı anlamına gelmiyor, hatta buradan bir mikroödeme bile çıkabilir :) Yine de Sony’nin ileriye dönük planları içerisinde bu tür hamleler olduğu sonucunu çıkarmak mümkün.

YORUMLAR
sSnake
11 Şubat 2020 17:42

Süper, bir oyunlarda gözetlenmediğimz kalmıştı onun da içine sıçın.

Parolamı Unuttum