Square Enix, Hikaye Merkezli NFT'ler Geliştirmek İstiyor

NFT Fantasy, NFT Quest ve dahası!

Oyun stüdyolarının NFT ile haşır neşir olmaya başlamaları özellikle sadık hayran kitleleri için büyük bir şüphe uyandırıyor. Özellikle büyük markaların NFT tarafına yoğunlaşması biz oyuncular için ilerleyen dönemlerde büyük bir risk taşıyabilir. Final Fantasy ve Dragon Quest gibi devasa markaların sahibi Square Enix de NFT'lere kendi bakış açılarından yaklaşma hevesinde. Bu yılın hissedar toplantısından gelen haberlere göre Square Enix blokzincir teknolojisine yoğunlaşmaya devam edecekmiş.

Şirketin orta vadeli hedeflerinde blokzincir oyunlar ve eğlence ürünleri geliştirmek varmış. Hikaye merkezli NFT'ler geliştirmek isteyen şirket gelecek planlarını da bu yönde şekillendiriyor. Square Enix başkanı Yosuke Matsuda ise en azından şimdilik hayranların öfkesini çekmek istemediklerinin farkında. Matsuda, "Henüz Dragon Quest ve Final Fantasy için blokzincir oyunlarını düşünmek için çok erken." diyerek en azından yakın gelecekte Final Fantasy NFT'lerini görmeyeceğimizi açıkladı. Ancak tabii ki bu yatırım devam ederse şirketin en önemli markaları da bir noktada kripto dünyasından nasibini alacaktır. 

Geçtiğimiz günlerde Crystal Dynamics, Eidos Montreal ve Square Enix Montreal'i ve bu şirketlere bağlı Tomb Raider, Deus Ex gibi oyunları 300 milyon dolara Embracer'a satan Square Enix yepyeni bir döneme hazırlanıyor. Yeni iş dünyalarında blokzincir, yapay zeka ve bulut sistemleri ön planda olacakmış. Ancak Embracer ile yapılan satış anlaşmasından gelen tüm parayı şirketin ana oyun markalarına harcanacağı da hayranlara duyurulmuştu. Bu NFT, kripto dünyası giderek hayatımızın daha da içerisine giriyor ve sanıyorum ki yakın gelecekte oyun karakterlerine NFT kılıçlar almaya başlayacağız... 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum