Square-Enix'ten Amatör Oyun Geliştiricilerine Yeni Bir Fırsat

Kolektif fitbol

Squre-Enix, hızlıca reformlara gideceğini şu şekilde açıklamıştı. Bu konuda bir adım babında amatör oyun geliştiricilerinin ve oyuncu topluluklarının bir arada olduğu yeni oyun geliştirme sistemini tanıttı. Adı Collective.

collective.square-enix.com adresinden ulaşılabilecek olan sistemde oyun geliştiricileri fikirlerini, tasarladıkları oyunun güçlü yanlarını topluluk ile paylaşıyor, 28 günlük geri bildirim sürecinin sonunda topluluk tarafından onaylanırsa proje, Square-Enix tarafından değerlendiriliyor. Eğer fikir sahibi amatör oyun geliştiricilerinin yeterli uzmanlığa sahip olduğuna inanırlarsa oyun Square-Enix desteğiyle Indiegogo'da bağış toplamaya başlıyor. Proje Indiegogo'da da başarıya ulaştığı takdirde oyun geliştirme sürecinde amatör stüdyo ile Square-Enix sürekli irtibat halinde oluyor. Geliştirme süreci tamamlandığında da oyun Square-Enix tarafından yayınlanıyor.

Collective'in oyuncu toplulukları için istedikleri oyunun hayata geçme süreçlerini etkileme, hatta o projenin bir parçası olabilme gibi olanaklar sunacağı söylenenler arasında.

Bahsedilen bir diğer ayrıntı da Square-Enix'in sahibi olduğu bazı eski Eidos fikr-i mülklerinin de Collective projeleri dahilinde kullanılabilir olacağı.

Daha fazla ayrıntıya 5-7 Kasım'da LA Convention Center'daki açıklamaları sonrasında ulaşabileceğiz.

Collective, güzel bir proje gibi duruyor. Amatör oyun geliştiricilerine çeşitli fırsatlar tanıyan diğer girişimlerin yanında bir yer edinebilecek mi, zaman gösterecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum