Walt Disney ve EA'den Star Wars Anlaşması

Yeni Star Wars oyunları yolda.

Walt Disney ve EA, Star Wars karakterleri ve hikâyelerinin yer aldığı yeni Star Wars oyunlarının geliştirilmesi için el sıkıştılar.

Anlaşmaya göre EA, oyuncuları pek çok platform ve türdeStar Wars oyunlarıyla buluşturacak. Mobil, sosyal, tablet ve online platformlar ise, yine Disney'in kontrolünde olacak. Konu hakkında "Bu anlaşma, gelecek yıllar içerisinde de Star Wars'un popüleritesini sürdürecek kalitede oyunlar ortaya çıkarma konusundaki bağlılığımızın en büyük göstergesi." açıklamasında bulunan Disney Eşbaşkanı John Pleasants, görünüşe bakılırsa anlaşmadan bir hayli memnun. Pleasants'a göre EA, bu anlaşma için biçilmiş kaftan.

EA Markalar Müdürü Frank Gibeau da konuyla ilgili şöyle konuşmuş: "Her oyun yapımcısı Star Wars evrenine adım atmak ister. En iyi 3 stüdyomuz (DICE, Visceral, BioWare), bu hayali gerçekleştirecek ve Star Wars hayranlarının unutamayacağı oyunlara imza atacaklar. Yeni oyunlar, filmer baz alınarak oluşturulabilir; ancak hikâyelerin ve oynanışın tamamen orijinal olacağını söyleyebiliriz."

Bunlar haricinde anlaşma hakkında pek bir bilgi açıklanmazken, maddi detaylar da bilinmezliğini koruyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum