Steam Açık Arttırma Sistemini Başlatmıştı Ki...

Bir şeyin çokomelini çıkarmasak ölürüz

Uzun zamandır Steam’de yer alması istenen iki şey vardı. Birincisi sevmediğimiz oyunları birilerine hediye edebilmek. İkincisiyse envanter ekranımızdaki gereksiz eşyalardan kurtulabilmenin güzel bir yolu.

İlkine henüz kavuşamasak da Steam dün gece itibariyle ikinci dileğimizi gerçekleştirebilecek bir sistem başlatmıştı: Steam Yılbaşı Açık Arttırmaları.

Sistem çok basitti. Envanterinizde boşu boşuna kalabalık yapan ve Pazar’da satamadığınız incik boncuğu cevherlere (gems) çevirecek, daha sonra da biriktirdiğiniz bu cevherle ister Booster Pack satın alacak, isterseniz de 15 Aralık’ta başlayacak açık arttırmalara katılıp istediğiniz oyunu satın almaya çalışacaktınız.

Yalnız fark ettiyseniz yazının başından beri geçmiş zamanla konuşuyorum. Peki neden? Çünkü açık arttırma sistemi belirsiz bir süre boyunca iptal edildi. Bazı “uyanık” kullanıcılar bu sistemin açığını buldu ve sadece birkaç saatte milyonlarca cevher topladılar. Bunu ilk fark edense Redditkullanıcıları oldu.

Duruma hemen el koyan Steam, sistemi belirsiz bir süre boyunca durdurdu. Oyuncuların oluşturduğu cevherler hesaplarına geri iade edildi ve tüm açık arttırmalar sıfırlandı. Sorun çıkaran aklı evvellerin hesapları ise kilitlendi. Şimdi herkes her şeyin eski hâline dönmesini bekliyor.

Sistem yeniden açıldığı taktirde ilk oturum 15 Aralık günü başlayacak ve 18 Aralık’a kadar  her gün 45 dakika arayla devam edecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum