Steam Greenlight 1 Yaşında, Gelişmeye Devam Edecek

Haydi mumları indirimlerle söndürelim.

Steam Greenlight, 30 Ağustos 2012’de çıktığı yolda birinci yaşını doldurdu ve bunu da indirimlerle kutladı. 2 Eylül’e kadar, 50 oyunda indirimler yapan firmanın kataloğunu buradan görebilirsiniz.

Nihayetinde, amaçlarının yapımcılar ve tüketiciler arasındaki katmanları mümkün olduğunca azaltmak olduğunu belirten Gabe Newell, yayınladıkları serbest oyunların sayısı düşünüldüğünde bunu ziyadesiyle başardıklarını düşünüyor. Hatta, birkaç gün önce 100 farklı oyuna daha yeiş ışık verildi sistemde.

Ama Newell, Greenlight’ın mükemmel halde olduğunu düşünmüyor. Daha kat etmeleri gereken yolun uzun olduğuna inancı yüksek.

“Greenlight ile insanların tercih ve taleplerine dair daha net bir fikrimiz oldu. Öncesinde, yapımcılar bize mail atar ya da form yollarlardı. Birisinin oyunlarını beğenmelerini umar, karanlıkta cevap beklerlerdi. Greenlight bu süreci yüzeye taşıdı.”

Şu anda hala bir seçim sürecinin olması sebebiyle mükemmele ulaşmadıklarını söyleyen Newell, ileride “seçme” eyleminin antika olacağını, sunulan tüm yelpazenin, aslında üretilen olacağını düşlüyormuş.

Newell için kilit kavram “topluluk”. Yapımcılar da, oyunları seçenler de, herkes aynı topluluğun parçası. Bu yolda aynı şekilde ilerlemekte de kararlı görünüyor.

Peki sizin Steam Greenlight hakkındaki düşünceniz neler? Sizce birinci yılında bir başarı hikayesi mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum