Steam İlkbahar İndirimi 2023 - 30 TL Altı 30 Indie Oyun Önerisi

Az bilinen birkaç bağımsız oyun

"Steam İlkbahar İndirimlerinde ne alsak?" sorusuna 30 indie oyun önerisiyle cevap vermeye devam ediyoruz. Her ne kadar başlıkta 30 TL altı 30 oyun demiş olsak da oyunların büyük çoğunluğu aslında 10 - 20 TL arasında :) Hatta tam dağılımı şu şekilde:

0 - 10 TL : 10 oyun

10 - 20 TL : 14 oyun

20 - 30 TL: 6 oyun

Engin'in hazırlamış olduğu listelere de aşağıdaki linklerden erişebilirsiniz:

Steam İlkbahar İndirimi 2023 – Büyük İndirime Giren AAA Oyunlar

Steam İlkbahar İndirimi 2023 – Taktik Ustaları İçin Strateji Oyunları

Steam İlkbahar İndirimi 2023 – Kaçırılmayacak RYO'lar

Steam İlkbahar İndirimi 2023 – Birbirinden Güzel İndie'ler

1) Huntdown - 6,40 TL

Demolition Man filmini andıran, karanlık bir gelecekte geçen, sokak çetelerine karşı savaştığımız 2D bir aksiyon-macera oyunu.

2) Stirring Abyss - 20 TL

X-COM: Terror from the Deep tarzı, denizler altında geçen ve dehşetengiz yaratıklara karşı savaşıp hayatta kalmaya çalıştığımız sıra tabanlı bir strateji. Ekibin akıl sağlığını koruyup denizaltımızı geliştirmemiz de gerekiyor.

3) Ghost of a Tale - 20 TL

Kayıp karısını bulmak için zindandan kaçıp kılık değiştirerek sıçan muhafızları atlatmaya çalışan, Tilo adlı minik bir fareyi yönetiyoruz oyunda. Gizlilik öğeleri, bulmacaları ve grafikleriyle kaçırılmaması gereken bir bağımsız.

4) Chroma Squad - 5 TL

Buram buram Power Rangers kokan bu oyunda işten ayrılıp kendi televizyon stüdyolarını kuran küçük bir ekibi yönetiyoruz. Power Rangers tarzı bir dizi çekip sıra tabanlı savaşlarla düşmanlarımızı yenmeye çalışıyoruz.

5) Atrio: The Dark Wild - 25,60 TL

Factorio benzeri bir otomasyon oyunu. Ama karanlık bir mizah anlayışı var. Saftirik bir androidi yönetip yıkık bir fabrika alanını baştan kurmaya çalışıyoruz. Mekaniklerini bir kez kaptınız mı akıp gidiyor.

6) Edge Of Eternity - 22,50 TL

Final Fantasy tadında ama dövüşlerin sıra tabanlı gerçekleştiği, muazzam çevre tasarımlarına ve harika grafiklere sahip bir JRYO. Hem fantastik hem bilimkurgu. Bu kadar ucuz olması inanılmaz.

7) Rico - 8 TL

Çok basit bir konsept. Ama çok eğlenceli. Siz bir polissiniz ve çeşitli binalara baskına gidiyorsunuz. Bütün haydutları temizleyip bütün delilleri toplamanız lazım. Bullet Time özelliği sayesinde zamanı da yavaşlatabiliyorsunuz.

8) Webbed - 13,87 TL

Minik bir örümceği yönetip oradan oraya ağ attığımız, öteki böceklere yardım edip görevler yaptığımız ve kayıp erkek arkadaşımızı bir karganın kanatlarından kurtarmaya çalıştığımız şirin bir macera.

9) Garden Story - 19,20 TL

Legend of Zelda tarzında. Ama baş karakterimiz bir kara üzüm. Kasaba halkı da meyve sebzelerden oluşuyor :) Zindanlara girin, bulmacalar çözün, düşmanlarla savaşın ve köyünüzü baştan kurun.

10) Cultic - 18,50 TL

90'lar ruhunu aynen koruyan, karanlık, hızlı, heyecanlı ve aksiyonu bol bir FPS. İndirimde değil gerçi ama fiyatı hâlâ çok uygun.

11) BlackChain - 7,87 TL

İlk StarCraft'ı hâlâ oynuyor musunuz? 90'larda yapılmış RTS oyunlarını hâlâ seviyor musunuz? O yıllarda yapılmış gibi görünen ve oynanan bir oyun mu arıyorsunuz? O zaman sizi BlackChain'e alalım. Biraz kütük, demedi demeyin.

12) Fashion Police Squad - 25,60 TL

Bir moda polisini yönettiğimiz, dikiş makinesi tüfeğimizle zevksiz insanlara ateş edip kıyafetlerini değiştirdiğimiz, kemerimizle oradan oraya sallandığımız ve her yere "moda" saçtığımız tuhaf bir FPS :)

13) I Am Fish - 12,60 TL

Üç farklı balığı sırayla yönetip firar ettiğimiz, akvaryumumuzu kırmadan çatılarda yollarda falan gezinip kanalizasyonlara daldığımız orta şekerli, kontrolleri biraz güdük ama gerçekten farklı bir macera oyunu.

14) Tiny Troopers 2 - 2,30 TL

Bücürük askerleri yönetip bazen bütün düşmanları öldürmeye, bazen esirleri kurtarmaya, bazen de bir bölgeyi korumaya çalıştığımız bir RTS. Bir de zombi bölümleri var.

15) Star Renegades - 14 TL

Muazzam piksel grafikleriyle dikkat çeken roguelike bir JRYO. Bütün boyutları ele geçirmeye çalışan bir imparatorluğu durdurmaya çalışıyoruz. Öldüğümüzde başka bir gerçekliğe geçiyor ve yola yeni savaşçılarla devam ediyoruz.

16) TOEM - 10,88 TL

Siyah beyaz grafiklere sahip bir dünyada gezip etraftaki nesnelerin, karakterlerin ve esrarengiz şeylerin fotoğrafını çektiğimiz, şirin bir oyun. Kafayı rahatlatmak için bire bir.

17) Stick it to The Man! - 3,10 TL

Kimse oynamadığı için üzüldüğüm oyunlardan biri daha. Psychonauts tarzı, uçuk karakterler deseniz var. Kahkaha attıran espriler deseniz var. Özel gücünüzle çözdüğünüz bulmacalar deseniz o da var. Ama oynayan yok :)

18) Super Daryl Deluxe - 8 TL

Bu, bu, bu... Çok acayip bir oyun bu. Muhtemelen ilk başta kontrollerinden nefret edeceksiniz. Klavyeyle oynamak biraz zor çünkü. Ama oyun cidden çok iyi. Tarihi kişiler, romanlar, süper güçler... Hepsinin acayip bir harmanı.

19) Urbek City Builder - 21 TL

SimCity sevenlerin bayılacağını düşündüğüm, kendine has mekanikleri olan, eğlenceli bir şehir kurma oyunu. Birinci şahıs kamerasından sokakları da gezebiliyorsunuz.

20) Ocean's Heart - 12,50 TL

Başka bir Legend of Zelda klonu daha. Bu sefer genç bir kızı yönetiyor ve kayıp babamızı bulmaya çalışıyoruz. SNES zamanı Zelda'ları özlediyseniz bir bakabilirsiniz.

21) Demon Turf - 20 TL

2D karakterleri 3D ortamlarla buluşturan, oynanışı ve grafikleriyle öne çıkan, güzel bir platform-macera oyunu. Şeytan'a kafa tutup onu tahtından indirmeye karar veren iblis bir kızı yönetiyoruz.

22) Magister - 6,25 TL

Judge Dredd gibi aynı anda polis, hakim ve infazcı olan bir karakteri yönetiyoruz oyunda. Ama fantastik. Çözmemiz gereken bir cinayet var. İşin güzel yanı oyuna her başladığınızda katil de, ipuçları da, karakterler de değişiyor.

23) Littlewood - 12,50 TL

Animal Crossing ve Stardew Valley'nin karışımı. Tarlalar ekiyor, binalar dikiyor, yemekler yapıyor, kaynaklar topluyor ve herkesle arkadaş olmaya çalışıyoruz. Türün sevenleri için iyi bir alternatif.

24) Little King's Story - 7,50 TL

Overlord gibi, köylüleri kontrolümüze alıp çeşitli işlere koştuğumuz ve her şeyi onlara yaptırdığımız, esprili bir strateji oyunu. Ses sorunu yaşarsanız ayarlardan post processing'i kapatın.

25) Merchant of the Skies - 16,50 TL

Uçan gemimizle uçan adalar arasında mekik dokuyup ticaret yaptığımız, küçük bir oyun. Uçan kaplumbağalar, dev havuçlar falan derken epey enteresan karakterler görüyorsunuz.

26) Nexomon - 9,25 TL

Bir tane de Pokemon severlere gelsin. Çeşit çeşit sevimli canavarı yakalayıp eğittiğimiz, güzel grafiklere sahip, iyi bir alternatif. Hikayesi biraz tırt ama :)

27) Save Room - 23,10 TL

Resident Evil 4'ün envanter ekranında bulmaca çözdüğümüz, eğlenceli bir yapım. Her şeyi çantaya sığdırmaya çalışıyor, gerekirse yeşil ve kırmızı otları birleştirip yer açıyoruz.

28) They Always Run - 18 TL

Çok az satmasına şaştığım başka bir oyun daha. Oyunda üç kollu bir ödül avcısını yönetiyor ve galakside dolaşıp suçluları avlıyoruz. Tek eksiği açık dünya olmaması. Ama bazen çizgisellik de iyidir be.

29) Dungeon Of Naheulbeuk - 19,95 TL

Fantastik bir dünyada geçen, birbirinden şapşal karakterleri yönettiğimiz, Xcom tarzı sıra tabanlı savaşları olan komik, eğlenceli, zevzek bir oyun. Ama zor.

30) The Good Life - 30 TL

Deadly Premonition'ın yapımcısı Swery'nin ellerinden çıkan, kediye ya da köpeğe dönüşebildiğimiz, açlık ve susuzluk mekanikleri bulunan ve kimsenin bilmediği bir gizem-fotoğrafçılık oyunu. Bu da son. İyi oyunlar :)

YORUMLAR
mit1980
22 Mart 2023 20:09

@DrKllr teşekkürler. Hepimiz aynı durumdayız maalesef :) 

DrKllr
22 Mart 2023 14:49

Elinize sağlık İhsan hocam. Ben de iki gün sonra şunun da fiyatı artar, bunun da fiyatı artar diye diye doldurdum da doldurdum sepeti. Ödeme kısmı için böbreğime alıcı bekliyorum.

Parolamı Unuttum