Steam Machine Basına Tanıtıldı

Buharlı makine görücüye çıktı

Valve'ın PC ve konsol karışımı makinesi Steam Machine basına tanıtıldı.

Basına gösterilen, 300 adet üretilmiş olan ve beta tester'lara gönderilecek olan versiyonu. 2014'te satışa sunulacak olan asıl versiyon Ocak ayında gösterilecek. Ocak ayında ayrıca Valve'ın işbirliği içinde olduğu firmalar ve fiyatlar da açıklanacak.

Kasanın donanım özellikleri net söylenmediyse de Intel i7 ve GTX 780 civarında özellikleri olduğu tahmin ediyor deneyenler. İçi de aşağıdaki gibi görünüyor. Diğer bilgisayarlardan farklı bir parça dizilimi olduğunu görebilirsiniz. Hem soğutma açısından daha iyi olduğu hem de daha modüler olduğu söyleniyor bu dizilimin.

steam-machines-basina-tanitildi-big2

Ama elbette daha çok merak edilen Steam Controller'dı. Basına denetilen kontrol cihazının ortasında touchscreen yerine 4 adet tuş bulunuyor ama son hali böyle olmayacak elbette. Kontrol cihazı konusundaki genel yorum son derece iyi çalıştığı ama aynı zamanda son derece yabancı olduğu yönünde. Yıllardır FPS'lerde baş parmağı ile zıplamaya alışmış oyuncuların zıplamak için kontrol cihazının arka tuşlarını kullanmaya alışması doğal olarak zor olacaktır deniyor. FPS'leri diğer konsolların kontrol cihazlarıyla oynamaktan çok daha rahat olduğu söyleniyor ama klavye-mouse'a gerçekten rakip olup olamayacağı konusunda pek yorum yapılmış değil.

steam-machines-basina-tanitildi-big3

Ayrıca Valve, Steam Machine'e ilerleyen dönemlerde Oculus Rift benzeri bir aparat da ekleyebileceğinin sinyalini veriyor. Oculus Rift desteği ise devam edecek.

Steam Machine konusundaki en önemli şeylerden biri olan işbirliği içinde olunacak firmalar da biraz önce söylediğim gibi Ocak ayında açıklanacaklardan. Linux tabanlı bir işletim sistemi olan SteamOS'un gerçekten Windows karşısında durup duramayacağını ondan sonra göreceğiz. Ve tabii fiyatı da açıklandıktan sonra...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum