Steam Yaz İndirimleri Tavsiyeleri - Büyük Oyunlar

Önce büyüklerle başlayalım dedik

Steam Yaz İndirimleri yine geldi, bizler de bir gelenek bozulmasın, bu indirim dönemini de listesiz geçmeyelim dedik, listelerimizden ilki “Büyük Oyunlar” ile karşınızdayız.

Listeyi oluştururken 100 TL gibi bir üst sınır koydum, dolayısıyla iyi indirimler almalarına rağmen bu sınırın üzerinde kaldıkları için listede yer veremediğim bazı oyunlar var. Bir de tabii listeyi bir yerde kesmek gerekiyor, bu nedenle ister istemez dışarıda bıraktıklarım bulunuyor. Sizler de gözünüze ilişen, listede olsa iyi olurdu dediğiniz oyunları yorumlarda paylaşın, böylece zenginleşmiş olsun listemiz:

Doom Eternal

Listenin en pahalı üyesi olabilir; ama aynı zamanda en yakın tarihli olanı da bu. Quake ve Doom oyunlarıyla haşır neşir olanların merakla beklediği Eternal, gayet güzel bir çıkış yapmış, kendinden bekleneni fazlasıyla vermişti. Doom Slayer’ımız ile Dünya’yı işgal eden Cehennem ordularına mekanları dar etmek için atıldığımız macera, mekanikleriyle de grafikleriyle de ve hatta hikayesiyle de beğenildi. Yakın tarihli oluşunu da göz önünde bulundurunca gayet iyi bir indirim gibi gözükmekte. Yine de karar sizin.

Doom Eternal - İnceleme


Devil May Cry 5

Devil May Cry 5, serinin yeniden eski günlerine dönüşünün işaret fişeği oldu. Karakterlerimiz Dante, Nero ve V’nin her biri keyifli saatler yaşattı. DMC 5; temposu yerinde, çeşitlilik yönünden bekleneni veren, hikayesini de serinin önceki oyunlarına bağlamayı başaran gayet başarılı bir oyun olarak hayranlarının yüzünü güldürdü. 90 TL’lik fiyatı yüksek diye düşünebilirsiniz. Ama bunun hakkını verebilecek bir aksiyon oyunu olduğunu da göz  ardı etmeyin bence.

Devil May Cry 5 - İnceleme


Gears 5

Gears of War serisinin en yeni üyesi olan Gears 5, %50 indirimle bu listeye rahatlıkla girebilecek oyunlardan. Tabii Game Pass aboneliği olanlar orada ücretsiz oynayabiliyorlar ama Game Pass’e mesafeli olanlar için gayet güzel bir fırsat. Gears 5’te yeni kahramanımız Kait Diaz ile tanışıyoruz. Kendisinin (ve ailesinin) hikayesine odaklanan macerada Kait’e; başlarda JD, sonrasında Del ve drone dostumuz Jack eşlik ediyorlar. Yarı açık dünya kısmen bir özgürlük sunsa da çok da önemli bir değişiklik vadetmiyor, oyunun kuvvetli olduğu yanı yine aksiyon kısımları. Bir de tabii multiplayer bölümü var -ki bugüne kadar çok tercih etmeyenlerin bile en azından bir kere bakmasını tavsiye ederim.

Gears 5 - İnceleme


Mortal Kombat 11

Atari salonlarındaki günlerden bugünlere nasıl bir değişim geçirdi şu oyun yahu? Gerçek insanlara ait görüntüler kullanılıyor diye yasaklandığı vakitleri biliriz. Ama şimdi öyle mi, gayet gerçekçi görüntüler sunuluyor serinin her bir oyunuyla birlikte. Serinin geçtiğimiz yıl çıkan son oyununda yine fatality’ler brutality’ler havada uçuştu, kan gövdeyi götürdü, kırılmadık kemik kalmadı. Güncellemeler ve sezon içerikleriyle eklenen karakterlerle zenginleşen kadrosu, serinin takipçilerini olduğu kadar ilk defa oynayanları da memnun edecek düzeyde. Özelleştirme seçeneklerini de sevmiştim, not etmeden geçmeyeyim :) Sonuç olarak, iyi bir dövüş oyunu arıyorsanız piyasadaki en uygun alternatiflerden birisi. Hazır %60 gibi sağlam bir indirim görmüşken, bu fırsat değerlendirilir bence.

Mortal Kombat 11 - İnceleme


Metal Gear Solid V

Konami-Kojima meselesine yeniden girecek değilim, ama şu oyun bir de tam anlamıyla bitirilebilseydi nasıl bir şey olacaktı, merak etmeden duramıyorum. Kojima’nın “taktik-espiyonaj aksiyon” olarak tanımladığı seri, öyle ya da böyle oyun dünyasının en başarılı serilerinden (ve en iyi gizlilik oyunlarından) birisi olmayı başardı. Sürekli tartışılsa, ara sahnelerin uzunluğuyla eleştirilse de, bizlere gayet güzel bir oyun evreni ve güzel hikayeler sundu bu seri. Oynanış kısmı da belki zaman zaman eleştirilere konu oldu; ama şu oyunun sunduğu tecrübeyi sunan pek fazla oyun olmadığını da belirtmek gerek. Yan görevleriyle birlikte 100 saatin üzerinde bir oyun süresi olduğunu da göz önünde bulundurunca, böyle bir indirim bulmuşken kaçırılmayacak oyunlardan olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.


Deus Ex: Mankind Divided

Hazır Cyberpunk 2077 ertelenmişken, eskilerden birisine, ilk göz ağrılarımızdan Adam Jensen’in maceralarına dönelim dedim. Serinin (şimdilik) son oyunu olan Mankind Divided, bizleri yine büyük bir komplonun ortasına atmaktaydı ve yine önceki oyunlarda olduğu gibi bizleri bu yolculukta nasıl hareket edeceğimiz konusunda serbest bırakmaktaydı. Hangi özelliklere ağırlık verip hangi alanlarda gelişmek istersiniz, gizlilikle ilerlemeyi mi yoksa çatışmayı mı tercih edersiniz, bu konulardaki tercihlerinizle şekillenen bir oyun tecrübesi yaşıyordunuz. Oyun boyunca yaptığımız tercihler bizleri farklı sonlara götürüyor, bu da oyunu tekrar oynamak için bir gerekçe sunuyordu. Başlangıçta yaşanan bazı teknik sıkıntılar da sonrasında giderildi ve sonuç olarak elimizde gayet güzel bir Aksiyon-macera-ryo bulunuyor. Hazır bu zamana kadarki en yüksek indirimini görmüşken, belki siz de bir şans verirsiniz.

Deus Ex: Mankind Divided - İnceleme

Seriyle daha önce tanışmamış olanlar için de tarihçesini şöyle paylaşalım, belki bu vesileyle bir göz atmak istersiniz:

Deus Ex Tarihçesi Bölüm-1

Deus Ex Tarihçesi Bölüm-2


Bioshock Infinite

Yeni bir Bioshock gelir mi gelmez mi, gelirse ne zaman gelir, bilemiyoruz. Hal böyleyken de serinin en güncel üyesini anmadan geçmeyelim istedim. Infinite, bizleri denizler altındaki Rapture’dan alıp gökyüzünde süzülen Columbia şehrine götürmüştü. Yine kendine has mimarisiyle, barındırdığı farklı gruplarıyla, bir şekilde kendimizi bulaştırmayı başardığımız iç meseleleri ve mücadeleleriyle sıra dışı bir şehirde, sıra dışı bir maceraya atılmıştık. Oyun dünyasının en akılda kalan karakterlerinden birisi olmayı başaran, moda ikonumuz, uçarı kızımız, yetenekli mi yetenekli, tatlı mı tatlı Elizabeth’i içinde bulunduğu bu hapishaneden kurtarmaya çalışmak üzere atıldığımız macera, sürprizli finaliyle ters köşe yapmayı başarmıştı. Oynanışı gayet keyifli, oluşturulan dünya ve hikâye gayet ilgi çekici. Bugünlerde benzerlerine nadiren denk geldiğimiz de düşünülünce, Infinite, bir şansı fazlasıyla hak ediyor.


Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition

Tomb Raider serisini yeniden başlatan üçlemenin son halkası Shadow of the Tomb Raider. 2013 yılında başlayan üçlemeyle birlikte Lara Croft’ın adım adım Tomb Raider haline gelişine şahitlik ettik, yeniden. Bir Maya kehanetinin önünü almaya, kıyamete engel olmaya çalıştığımız bu macerada, biricik Lara’mız yine türlü türlü aksiyona girişiyor, peşindeki düşmanlardan kaçıyor, yeri geldikçe de onları avlıyordu. Yerine göre av, yerine göre avcı oluyordu yani :) Silah gelişimleri, craft, özel yetenekler gibi detaylarla da bezenmiş bir Tomb Raider macerası arıyorsanız, beklentilerinizi karşılayabilecek bir oyun.

Serideki her üç oyun da bana kalırsa benzer tecrübeler sunuyor ve bu yönüyle oynanmayı hak ediyor. İlk iki oyunun da indirim döneminde 10-15 TL gibi fiyatlara indiğini hatırlatmış olayım; üçlemenin tamamını alıp oynamak isteyebilirsiniz belki.


Dishonored 2

Sevdiğim ve devam oyununu büyük bir hevesle beklediğim bir başka seridir Dishonored serisi. Serinin ikinci oyununda, Corvo Attano ve biricik kızı, gözbebeği, kraliçesi Emily Kaldwin ile (yine) büyük bir komploya ve tehlikeli düşmanlara karşı bir mücadeleye girişiyorduk. Tahta hak iddia eden teyze (?) ile girişilen bu mücadele ilk oyundan hiç de geri kalmayan bir deneyim yaşatıyordu. İlk oyunda mini minnacık haliyle gördüğümüz Emily; büyüyüp serpilmiş, ülkesinin imparatoriçesi olmuş, ama babasından aldığı eğitimle de gayet başarılı bir suikastçı olabileceğini ortaya koymuş durumda. Corvo ise, ilk oyundan da aşina olduğumuz, sevdiğimiz kahramanımız işte, üzerine fazla konuşmaya gerek yok :) Oyun; her iki karakterle de en azından bir kez bitirilmeyi hak ediyordu, zira kendilerine has yetenekleriyle farklı tecrübeler sunuyorlardı. Bir de “New Game+” özelliğinin gelmesiyle ikinci defa oynamak için bir gerekçe daha sunulmuş oldu. Hal böyleyken, bu fiyata satın almamak için pek de bir sebep kalmıyor gibi, ne dersiniz?


Yakuza Kiwami

Siteyi takip edenler illaki fark etmiştir, her fırsatta Yakuza serisini zikrederim. Bu listedeki Yakuza kontenjanını da Kiwami’den yana kullanalım dedim. Hem geçtiğimiz seneki listede Yakuza Zero’ya yer vermişken, sırayla gitmek de fena olmaz, öyle değil mi :) Kahramanımız Kiryu’nun bir tezgâh sonucunda kendisini hapiste bulması, hapisten çıktığında sevdiceğinin ortalardan kaybolduğunu öğrenmesi, bu da yetmezmiş gibi yine çetrefilli bir meselenin ortasında kalması, üstüne üstlük bir de Haruka isimli tatlı mı tatlı bir kızın kendisinden yardım istemesiyle başlayan macera, yeri geliyor güldürüyor, yeri geliyor öfkelendiriyor, yeri geliyor hüzünlendiriyordu. Yakuza oyunlarının alametifarikası abartılı dövüşler, çeşit çeşit mini oyunlar, zaman zaman absürtlük düzeyine varabilen yan görevler, bol bol ara sahnelerle bezenmiş, gayet başarılı, gayet keyifli bir oyundu Kiwami; Haruka ile 6 oyun boyunca sürecek hikayemizin başlangıcı olması hasebiyle de gönlümde yeri ayrıdır. Oynayın, oynatın, pişman olmazsınız :)


Final Fantasy XV

FF XV, Final Fantasy serisini takip etmeyenleri bile kendine çekmeyi başaran bir oyun oldu.  Bunda belki de Batı piyasasına daha çok hitap edecek bir yapıya bürünmesinin etkisi olmuş olabilir. Çatışma kısımları sıra tabanlı yapıdan aksiyon odaklı bir yapıya kaysa da sonuçta yine bir Final Fantasy oyunu olduğunu sonuna kadar hissettiriyor; yine çeşit çeşit yaratıklar, yine dünyayı kurtaracak bir ekip, yine farklı yeteneklerle gelişecek, kralını tanımam diyecek ekip üyeleri, yine ana görevleri bir kenara bırakıp içinde kaybolabileceğimiz tonla yan görevler, avlar, yarışlar ve dahası…

Ekibimiz başlarda tam bir ‘boy band’ gibi görünebilir gözünüze, ama oyunda ilerledikçe ısınıyorsunuz, emin olun :) Yolculuk hikayesi şeklinde ilerleyen oyun, bu ekiple bir bağ kurmanızı sağlıyor; birisinin fotoğrafları, diğerinin yemekleri derken saatler geçiyor ve siz de artık bu ekibin bir parçası haline geliveriyorsunuz. Tabii bir yandan da esas oğlanımız, prensimizin biricik sevgilisine kavuşmak için verdiği mücadelesi ve hazır onunla buluşmaya çabalarken ülkesini kurtarma işini de aradan çıkarması konu ediliyor oyunda :) Görsel yönden de müzikleriyle de gayet başarılı bir performans sergiliyor. Onlarca saatlik oyun süresini de göz önünde bulundurunca, gönül rahatlığıyla satın alınabilecek bir oyun, bugüne kadar oynamadıysanız bu vesileyle bir şans verin derim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum