Steve Jobs’un Son Biyografik Filmi Daha Çıkmadan Olay Oldu

Saygı mı, fırsatçılık mı?

Önümüzdeki ekim ayında Steve Jobs’ın hayatını alan, Steve Jobs isminde bir film daha girecek vizyona. Senaryosu Aaron Sorkin tarafından yazılar filmin başrollerinde bu kez Michael Fassbender, Kate Winslet ve Seth Rogen gibi isimleri izleyeceğiz.

Ancak Apple cephesi bu durumdan hiç de memnun değil. Firmanın CEO’su Tim Cook geçtiğimiz hafta katıldığı bir televizyon programında Jobs öldüğünden beri çekilen film ve belgesellerin sayısının çokluğundan şikayetçi oldu. “Bence pek çok kişi Jobs’ın ölümünü değerlendirilmesi gereken bir fırsat olarak görüyor ve bundan nefret ediyorum. Bu, dünyamızın kötü yanlarından biri,” diyerek belirtiyor tepkisini.

Geçmişe dönüp baktığımızda (Açıl Imdb, açıl!) Tim Cook’a bir parça hak vermeden edemiyor insan. Çünkü Steve Jobs’ın 2011’deki vefatının ardından dört yıl içerisinde tam 4 film ve 6 belgesel çekildiğini görüyoruz.

Bununla birlikte 9 Ekim’de Amerika’da gösterime girecek olan yeni filmin senaristi Aaron Sorkin bu yoruma oldukça sert bir karşılık verdi. “Birincisi, hiç kimse bu filmi zengin olmak için çekmedi. İkincisi, filmin ne olduğuna karar vermeden önce Tim Cook’un onu izlemesi gerek. Üçüncüsü, Çin’de saatte 17 sente telefon birleştiren çocuklarla dolu bir fabrikanız varken başka birine fırsatçı diyebiliyorsanız oldukça yüzsüz biri olmalısınız.”

Öte yandan Telluride Film Festivali’nde prömiyer yapan filmin aldığı ilk yorumlar çok çok iyi. Bakalım 9 Ekim’de sinemalarda boy gösterdikten sonra daha neler olacak?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum