Stranger Things'in Final Sezonu 4. Sezondan Daha Kısa Olacak

Daha az bölüm, daha kısa süre

Stranger Things'in yaratıcısı Duffer kardeşler dizinin 5. ve final sezonu hakkında açıklamalarda bulundu. Stranger Things'in hikayeyi sonlandıracak final sezonu 4. sezona kıyasla daha farklı olacak.

Dizinin 4. sezonu 9 bölümden oluşuyor olsa da toplam süresi tam tamına 13 saatti. 7. bölüm 1 saat 40 dakika, final bölümü ise 2 saat 22 dakika ile filmleri aratmamıştı.

Matt ve Ross Duffer, son sezonda bölümlerin sürelerini kısaltacaklarını söylüyor: "Sanırım sekiz bölümü hedefleyeceğiz. 13 saatlik bir iş yapmak istemiyoruz. Daha çok 10 saat civarı bir şey olacak. İlk sezona göre daha uzun olacak çünkü sonuçlandırmamız gereken bir çok parça var, ama 4. sezon kadar da uzun olmayacak"

Ancak bu demek değil ki tüm sezon kısa bölümlerden oluşacak. Hatta Duffer'ların dediğine göre final bölümü şimdiye kadar izlediğimiz en uzun bölüm olacak, uzun metrajlı filmlerle yarışacak bir bölüm olacakmış. Duffer'lar bunu 2003 tarihli The Return of the King'e benzetmişler ki o filmin uzunluğu da 3 saatin üzerindeydi.

Matt Duffer, bu final bölümünün de 4. sezon finali gibi çok uzun olacağını, "Return of the King gibi sekiz sonlu olacağını" söylüyor espriyle karışık. Bundan kast ettiği şeyi de şöyle açıklıyor:

"Eğer Return of the King'i izlediyseniz içinde çok fazla son varmış gibi hissettiriyordu. Tüm filmleri arka arkaya izlerseniz ki bunu defalarca yaptım, tüm bunlar çok doğru hissettiriyor. O film daha kısa olsa ucuz ve yanlış hissettirirdi"

Duffer kardeşler 5. sezonu yazmaya bu yaz başlayacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum