Strateji Rehberi!

Umut Yanık tecrübelerini sizlerle paylaşıyor

Hemen her RYO’nun en renkli kısmı yıldırım hızıyla atlanan ilk bölümleridir. Sonra ağdalaşır deneyim; her yeni seviyenin heyecanı daha bir düşüktür artık. Bu yüzden çocukluk ve ilk gençlik çağı diye tabir edilen 3 ve 23. level arasındaki bölümün tadını çıkarmaya bakın.

*Geçen zamanla karakterinizin XP puanları ve WIS değeri artsa da bir noktadan sonra INT, STR, CON, STA, AGI ne varsa hepsinde önlenemez bir düşüş başlayacak. HP’niz gözlerinizin önünde ufalanırken eski screenshot’larınıza buğulu gözlerle bakıp şu gerçekle yüzleşeceksiniz: Boşa harcayacak tek bir saniyeniz yok. Vaktinizi iyi değerlendirin.

strateji-rehberi-14 

Oyunda yeterince ilerleyebilirseniz INT öyle düşecek ki WIS bile fayda etmeyecek. 

* Oyun 1. şahıs kamerasından oynanıyor ama karakterinizin olgunlaştığının en güçlü belirtisi gerektiğinde olaylara 3. kişi perspektifinden bakabilmekte yatıyor. Bakış açınızı geliştirin.

* Yıkmak yapmaktan, ağlatmak güldürmekten daha kolay... Oyun dünyasına bir değer katmak içinse Zor’da oynamayı göze almanız gerekiyor.

* Zor durumdaki bir oyuncuya yaptığınız iyilik sizin açıkça fark etmeyeceğiniz bir şekilde de olsa bir gün mutlaka bir yerde sizi bulacaktır. Yardımsever olun.

* Köprünün neresinde olursanız olun, ayıya ayı demekten korkmayın. Tank olmaktan, aggro almaktan çekinmeyin. Ayı olduğunu bilsin ayı.

* Gücünüzü kendinizden alın. Bir başka oyuncunun seçimlerine, direktiflerine, kaderine kendinizi endekslemeyin. Özenin, esinlenin, ama asla taklit etmeyin.

* Oyunda atacağınız bazı adımların dönüşü olmayacak. Bu yüzden karar verirken içgüdülerinizi değil, sağduyunuzu dinleyin. 

strateji-rehberi-15

Oyundaki karar anlarında bu tarz uyarı kutucukları belirmediği için sağduyu özelliğinize güvenmeniz gerekecek.

* “Lag olsun, güç olmasın” ve “Rush işe şeytan karışır” atasözlerine kulak verin; aşırı aceleci olmayın. Diğer yandan demiri de tavında dövün. Üşengeçlik yapıp ertelediğiniz quest’ler bir noktadan sonra tüm bonus’unu yitirecektir.

* Ayaklarınız yere bassın ama hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Herkes Mersin server’ında oynasa da siz bazen tersini deneyin.

* Karakterinize yakalanabilir hedefler belirleyin ve bu ideallere adım adım yürüyün. Kararlı olduğunuz kadar temkinli de olun. Sabrınızı kaybederseniz raid’e gideyim derken evdeki stash’ten de olabilirsiniz.

* Çok sıkıldığınızda ya da devam edemeyecek kadar yorulduğunuzu hissettiğinizde Hayat’ın akışından Escape ile ayrılıp ana menüyü ziyaret edebilirsiniz. Her ne olursa olsun, buradaki Quit tuşuna asla basmayın! Onun yerine Statistics bölümünden kişisel muhasebenizi yapıp oyuna daha güçlü bir şekilde dönebilirsiniz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum