Summit1G, Twitch Abonelerinde Ninja'yı Geçti

Devir değişiyor mu?

Dünyanın en ünlü canlı yayıncılarından, Fortnite'ın yüzü de diyebileceğimiz Ninja artık Twitch aboneleri söz konusu olduğunda zirvede değil. TwitchStats'ın son güncellemesinin gösterdiğine göre Summit1G topladığı 42,943 puanla (tier 2 ve tier 3 aboneler daha yüksek puan veriyor) Ninja'yı geçmiş durumda. Summit 1G'nin oynadığı oyunun Fortnite olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, kendisi bu sayıya Sea of Thieves oynayarak ulaşmış :)

Summit1G aslında aydan aya farklı oyunlar oynuyor ama rekabetçi oyunlara odaklanıyor. Bir süredir de Sea of Thieves yayınları yapıyor ve oyunlarında son derece agresif bir tutum sergiliyor. Hatta bazılarının Summit1G'yi grief ile suçladığını da söylemek lazım. Ancak Summit1G'nin popülaritesinin de gün geçtikçe arttığı bir gerçek.

ninja-summit-1

Elbette Summit1G'nin yarıştaki tek avantajı abone sayısı. Yoksa Ninja hala daha milyonlarca takipçi, yüz milyonlarca izlenen videoları ile yayın dünyasının en ünlü isimlerinden biri. Ancak Fortnite'ın toplam izleyici sayısının artık gerilemeye başladığını biliyoruz, 2018 ortasından 2019 başına kadar yaklaşık %30 civarı bir izleyici azalması oldu. Dolayısıyla önümüzdeki dönemlerde daha başka oyunların isimlerini duymaya başlamamız olası.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum