Suda51 ve James Gunn'ın Lollipop Chainsaw Remake'iyle İlgileri Yokmuş

Yasuda gerçekleri biraz çarpıtmış

Dün resmen duyurulan Lollipop Chainsaw Remake, Lollipop Chainsaw’un yayıncısı Kadokawa Games’in CEO’su Yoshimi Yasuda’nın Kadokawa’dan ayrılıp kurduğu Dragami Games'in yeni oyunu olacak. Ancak Lollipop Chainsaw Remake'te orijinal oyunun kreatif direktörü Suda51 veya yazarlarından James Gunn hiçbir şekilde yer almayacaklar.

Gunn, kendisinin ve Suda51'in oyunla ilgilerini merak eden bir makaleye verdiği cevapta "ne ben, ne de Suda51 bu projede yer almıyoruz. Hatta bunu ben de birkaç hafta önce ilk kez Suda'dan duydum. Ne destekliyorum, ne köstekliyorum. Sadece hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Yayınlanan haberlerde bazen ismimiz geçtiği için bize kimsenin bu konuyla ilgili yaklaşmadığını açıkça belirtmenin önemli olduğunu düşündüm" diyor Guardians of the Galaxy'nin de yönetmeni olan James Gunn.

Yasuda bu remake'in duyurusunda Suda'nın danışman rolünü üstlendiğini söylemişti aslında. "Suda diğer projeleriyle çok meşgul olduğundan oyunun yönetmenliğini ve yapımcılığını ben üstleniyorum, geliştirme işini de Grasshopper Manufacture ve Kadokawa Games çalışanlarından oluşan ekip üstleniyor" demiş ve eklemişti: "Suda oyun tasarımını gözden geçirdi ve projeye idari yapımcı olarak danışmanlık yaptı".

Suda51 de bunun üzerine bir açıklama yaparak "yoo, benim bu oyunla hiçbir alakam yok" dedi. Hatta "Grasshopper Manufacture'un da bu oyunun geliştirilmesi veya başka bir şeyiyle ilgisi yoktur" diyerek de ekledi.

Yasuda'nın neden bu tür bir yanlış yönlendirme yaptığını ise sanırım kimse bilmiyordur.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum