Sunset Overdrive Ekibinden Basına İlginç Yönlendirme

“Oyunumuzla dalga geçmeyin bakayım…”

Sunset Overdrive, Insomniac Games’in yeni çalışması.

Sunset City’de, insanların içtiği enerji içeceği tadında bir malzemenin onları biçim değiştirmiş yaratıkları çevirmesi ve bizim de şehre döşenmiş raylarla milleti havaya uçurmamız temelinde ilerliyor.

Böyle sakin anlattığıma bakmayın, aslında bıcır bıcır bir oyun. Hatta gördüğümüz şeyler de oyunun eğlence konusunda hakkını verdiğini gösteriyor. Ama bazı yerler oyuna Sunset Overhype şeklinde bir isim takmışlar. Eh, bu olay da galica Insomniac’ı biraz üzmüş. Onlar da iletişim için güzel bir yöntem seçmiş, performans sanatlarındaki dördüncü duvarı kırmışlar.

Oyunun içindeki TV şovu Sunset TV, şu anda oyunu oynayabilen kişilere ufak bir öneri içeriyor. Çünkü oyunu inceleyen yayıncılar ya da basın mensupları, zaten tüm oyuncu kitlesini oluşturuyor. Forbes'un yakaladığı üzere onlar da şöyle bir mesaj iliştirmişler:

“Merhaba ve Sunset TV’ye hoş geldin. Eğer bunu izliyorsan, oyunu şu anda inceliyor ya da yayınını yapıyorsun. Bak, senin inceleme notunu herhangi bir şekilde etkilemek istemem. Sonuçta senin fikrin senin fikrindir. Ama ‘Sunset Overhype’ terimini kullanmamanı rica ediyorum çünkü bu, bildiğin amatör yazım!”

Her ne kadar “oyunu inceleyen insanlara işini nasıl yapacağını söylüyorlar” gibi bir parlama kimi yerlerden gelecek olsa da, gayet komik ve sevimli bir yöntem seçmişler. Insomniac eğlenmeyi biliyor herhalde.

Sunset Overdrive, 31 Ekim tarihinde Xbox One için piyasada olacak. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum