Taika Waititi'nin Star Wars Filmden Hem İyi Hem Kötü Haberler Var

Yine anlamsız bir umut ışığı doğdu...

Taika Waititi gerçekten çok büyük bir Star Wars hayranı. Aynı derecede başarılı da bir yönetmen olduğu için Star Wars - Taika Waititi birlikteliği epey heyecan verici bir gelişme. Zaten an itibariyle hayranların en sevdiği Star Wars içeriği olan The Mandalorian dizisinde de rolü olan Waititi yakın gelecekte bir de Star Wars filmi yapacak. Star Wars ile ilgili çok büyük planları olduğunu her fırsatta dile getiren başarılı yönetmen yeni filmiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Hayranlar için hem iyi hem de kötü haberler veren Waititi'nin açıklamaları şu şekilde;

"Filme kendi tonumu getirebilecek haldeyim. Şu an bu konu için çok erken çünkü henüz senaryoyu bile bitirmedim. Halen fikirlerin bir araya gelmesini bekliyorum ve yeni fikirlere açık bir süreçteyim. Ayrıca yazdığım zaman aklıma gelen her fikri kaleme alıyorum hatta öyle ki bazen bir şeyleri yontmaya başlıyorum. Lakin günün sonunda hala her şeyi duvara fırlatmakla meşgulum. Bakın bence Star Wars Evreni genişlemeli. Bana göre herkesin seveceği bir Star Wars filmi yapmak bir fayda sağlamaz. 'oh harika bunlar Milennium Falcon'un taslakları, ah bakın Chewbacca'nın nenesi!' bunlar tek başlarına duruyorlar ve muhteşemler. Ancak ben yeni bir şey yaratmak istiyorum, yeni karakterler sadece dünyayı genişletmek istiyorum. Öbür türlü bu çok küçük bir hikaye gibi hissettirir."

Bu açıklamalar işin güzel kısımları çünkü artık neredeyse tüm hayranlar yeni bir şey görmek için sabırsızlanıyor. Daha önce anlatılan dönemleri ya da ara hikayeleri görmek biraz bayağı gelmeye başladı. Yeni dönemler, yeni karakterler ve yeni gezegenler Star Wars geleceğinden beklentilerimiz. İşin üzücü kısmı ise aslında yine yukarıdaki açıklamalarda saklı.

Filmin senaryosu bir türlü bitmek bilmediği için henüz çekim tarihi de yok ve Taika Waititi çekimlerin bu yıl başlamayacağını resmen doğruladı. 2023 yılının Aralık döneminde beklediğimiz film muhtemelen burayı da pas geçip 2024 takvimine kayacaktır. En azından Star Wars'a yeni ve farklı bir bakışla dalış yapabileceğimiz için bu seferlik "geç olsun, güç olsun" diyebiliriz. 
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum