Take-Two, Grand Theft Auto 6'nın 2023'te Çıkacağı İddialarını Yalanladı

Yoksa daha mı erken çıkacak?

Yeni Grand Theft Auto oyununun ne zaman çıkacağı en çok sorulan sorulardan biri, malum Grand Theft Auto V'in üzerinden 7 yıl geçti. Daha önce hiçbir GTA oyunu için bu kadar uzun süre beklememiştik. GTA Vice City ile GTA San Andreas arasında 2 yıl, San Andreas ile GTA 4 arasında 4 yıl, GTA 4 ile GTA 5 arasındaysa 5 yıl geçmişti. Gördüğünüz gibi oyunlar arasındaki süre git gide artıyor ama 7 yıl da yeterince uzun bir bekleme oldu.

Hal böyle olunca oyuncular ve analistler GTA 6'nın çıkış zamanına dair ipuçları arıyorlar, bunlardan birini de geçtiğimiz günlerde gördük. Take-Two'nun önümüzdeki yıllardaki reklam harcamaları bütçesi grafiklerini inceleyen analistler, 2023 yılının reklam bütçesinin 89.3 milyon gibi yüksek bir rakam olduğunu görmüşler. 2022 yılının bütçesi 40, 2024 yılının bütçesi ise 35 milyon dolar olunca da bu büyük bütçenin GTA 6'nın promosyonları için olduğuna kanaat getirmişler.

Ancak Take-Two, bu sayılara dayanarak GTA 6'nın 2023 yılında çıkacağını iddialarını yalanladı ve söz konusu reklam harcamalarının birinci parti stüdyolar için değil, üçüncü parti stüdyolar için ayrıldığını açıkladı. Rockstar da Take-Two'nun birinci parti stüdyosu olduğu için bu 89 milyon dolarlık reklam bütçesinin Grand Theft Auto oyunuyla hiçbir ilgisi yokmuş.

Elbette Take-Two'nun kalkıp da "evet, oyun 2023'te çıkacak" demesini beklemiyorduk. Dahası, bu iddianın yalanlanması oyunun daha da erken çıkmayacağı anlamına da gelmiyor. Stüdyo sadece söylentileri kontrol altına almak için reklam bütçesiyle GTA'nın bir alakası olmadığını söylüyor. Dolayısıyla yine ilk düşüncelerime dönecek olursam, oyuncular GTA 6 için yeterince uzun süre bekledi ve ben oyunun kesinlikle 2023 sonrasına kalacağını düşünmüyorum. GTA V'in Epic Games Store tarafından ücretsiz verilmiş olması ve ayrıca yeni nesil konsollarla bu senenin sonunda tanışacak olmamız, yeni oyunun çok yaklaştığının habercisi bence.

YORUMLAR
Srinelli
29 Mayıs 2020 09:20

//oyungezer.com.tr/haber/take-two-onumuzdeki-5-sene-icin-93-oyun-planlamis/detay

Daha once su haberi yapmistiniz. Simdi de bu haberle taslarini yerine oturtmak zor degil sanki. Ama supheden de zarar gelmez.

yas197
28 Mayıs 2020 13:41

bence en geç 2021 de çıkar, adamlar zaten oyunu tanıttıktan 1 ay sonra piyasaya sürüyor, en mantıklı olan şeyde bu zaten

Parolamı Unuttum