Take Two Modculara Balyozu Vurdu - GTA V'in Red Dead Redemption Modu İptal Edildi

Onca emek ne yazık ki boşa gidiyor.

 GTA Forums'tan "Mr. Leisurewear" takma isimli bir kullanıcının liderliğinde geliştirilen GTA V - Red Dead Redemption modu rafa kaldırıldı. 

Mr. Leisurewear'ın forumlarda yaptığı açıklamaya göre Rockstar'ın üst şirketi Take Two kendisiyle iletişime geçmiş ve bu modu iptal etmesi gerektiğini nazik bir şekilde ifade etmiş. Haliyle Leisurewear da üç senedir emek verdiği bu projeyi bir anda iptal etmek zorunda kaldı. Yaklaşık 24 saat önce moddan bir video paylaşan modcu, Red Dead Redemption'ın haritasını başarıyla oyuna eklemeyi başarmıştı. Hatta aldığı tepkiler de oldukça pozitifti. 

GTA modcusu, yaptığı açıklamada "Neden üç senelik emeğimi çöpe atayım. Tahmin edebileceğiniz üzere bizimle iletişime geçtiler ve ne yazık ki projeyi durdurmak zorunda kaldık. Herkese teşekkürler, hepimiz bu modu görmekten mutlu olacaktık, ancak bu gerçekleşmeyecek. Üzgünüm." ifadelerini kullandı.

> Red Dead Redemption 2 Hakkında Şu Ana Kadar Öğrendiğimiz Her Şey

Mr. Leisurewear, aynı zamanda "Bu projenin asla bir PC portu olmadığının kayıtlara geçmesini isterim, sadece harita olacaktı. Bu tip bir projenin altına girmek ve ek içerik portlamak asla makul değildi. Sadece iki oyunun da yasal kopyaları aracığılıyla haritayı dönüştürecek bir yol bulacaktık. Biraz da önden ayarlanmış aksiyonlar olacaktı. RDR'ın hikaye modunu GTA V'e taşımak gibi bir niyetimiz yoktu." dedi.

Yani Take Two ve Rockstar'ın Red Dead Redemption 2 üzerinde çalıştığını ve hatta belki de bu oyunun PC'ye çıkacağını düşünürsek şirketin neden böyle bir karar aldığını anlayabiliyorum. Hatta her ne kadar sadece harita portlanmış olsa da yarın öbür gün bir başka modcu da gidip hikayeyi bu harita üzerine ekleyebilir. Böylece her türlü Mr. Leisurewear'ın başı derde girebilirdi. 

> E3 2017'de Yer Alması Kesinleşen Oyunlar Listesi

Kendisinin emeklerine üzülsem de bu kadar büyük bir projeye girişmek için keşke Rockstar'dan bir izin koparmaya çalışsaydı diyorum. Kendisi, haritayı paylaşmasa da at modelleri ve at sürme gibi üzerinde uzun süredir çalıştıkları şeyleri GTA V mod forumlarında paylaşabileceklerini de iletmiş. Bu maceranın sonunda en azından harika bir at sürüş hissi olan GTA V modu çıkabilir. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum