Tarihin En Bozuk Halde Çıkan Oyunları

Bu oyun bitmemiş sanki?

Ünlü yönetmen sinemalarda gösterime giren renk ayarı bozuk, parazitli filmi hakkında konuştu ve seyircilerden özür diledi. Popüler rock grubunun yayınladığı son albümdeki şarkıların sesi kısık ve cızırtılı çıkıyor. Çok beklenen romanın sayfaları eksik ve çevirisi hatalı, yayınevine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Bu tür haberlere rastlamanız mümkün mü? Değil, olsa bile çok düşük. Ancak oyunlarda sıkça karşılaştığımız bir olay bu. Oyunları bu kadar güzel ve sorunlu yapan şey aslen karmaşık programlar olmalarıdır. Çok fazla değişkenin olduğu bir programın kusursuz çalışma imkanı yok. Çoğumuz programlamayla ilgili pek bir şey bilmiyoruz ama yine de bunu anlarız. Ancak beklentimizin ve paramızın karşılığını almayı da hak ediyoruz. En azından bize bilgisayarlarımızda, konsollarımızda çalışabilen ve oynanabilen bir oyun vermeliler. Gitgide daha fazla tamamlanmamış, yani bozuk oyunla karşılaşıyor olmamız hoş değil. Bunun birden çok sebebi var. Yapımcıların oyunlarını üstünkörü yapmaları, yeterince dikkat etmemeleri, aceleyle yetiştirmeye çalışıp batırmaları ya da korsana önlem olarak kasten bozuk oyun çıkartıp güncellemelerle bunu kapatmaya çalışmaları…

Yeni galerimizde sorunlu bir şekilde piyasaya sürülen oyunları bir arada topladık. İlgiyle takip ettiğimiz bir oyun çıkacak olsa dahi ön sipariş vermeden, satın almadan önce hazırlıklı olmakta fayda var. Çünkü beklenti ne kadar büyük olursa hayal kırıklığı da o da keskin olur.

Peki, sizin oynadığınız en bozuk oyun hangisiydi?

Not: Erken erişimdeki oyunları tam sürüm olmadıkları için bu listeye almadık.

bozuk-oyunlar-big

YORUMLAR
Parolamı Unuttum