Türkiye Büyük Finali'nin Şampiyonu Dark Passage

Dark Passage tarih yazdı

League of Legends Türkiye Büyük Finali, Ülker Sports Arena'da 10.000 seyirci önünde sahne aldı ve Dark Passage rakibi Beşiktaş'ı 3-1 yenerek kupayı kaldıran taraf oldu. Böylece Dark Passage üst üste 3. kez şampiyon olarak kırılması güç bir rekora imza attı.

Final öncesinde izleyenler tarafından favori gösterilen Beşiktaş, Dark Passage karşısında ilk maça çok iyi başladı. Fakat maçın ilerleyen dakikalarında Dark Passage oyunu kontrolü altına aldı. Harita görevlerini iyi takip eden Dark Passage, beş ejderhayı da alarak durdurulamaz bir şekilde Beşiktaş'ın üzerine geldi ve seride 1-0 öne geçti. İkinci maçta ise ibre tamamen Dark Passage'a döndü. Ezici bir üstünlük ile kolay bir şekilde skor 2-0'a geldi. Herkes serinin 3-0 biteceğini düşünürken Beşiktaş TBF'ye lider olarak geldiğini hatırladı ve harika bir performans gösterdi. Rahatça söyleyebilirim ki TBF tarihinin en iyi maçıydı. İki takım da harika oynadı. Özellikle Dumbledoge'nin Trundle'ı ve Avenuee'nun Ezreal'ı izleyenlerin ağzını açık bıraktı.

Galibiyet ile moral bulan Beşiktaş'ın seriyi son maça uzatacağını düşünüyordu herkes fakat buna dur diyen bir oyuncu vardı. Dark Passage'ın kaptanı ve orta koridor oyuncusu Naru, Diana ile resmen şov yaptı ve kupayı takımına kazandırdı. Naru bu performansının karşılığını şampiyonluk kupası ve gnctrkcll MVP ödülünü kazanarak aldı.

Sezonun en iyileri ise şöyle sıralandı;

Üst koridor
Berke "Thaldrin" Demir
Beşiktaş E-spor Kulübü

Kritik maçlarda sorumluluğu ele almasıyla bilinen Beşiktaş kaptanı, Yaz Mevsimi'ndeki performansıyla büyük alkış aldı. Thaldrin zaman zaman iniş çıkışlar yaşasa da, her zaman güven veren oyun yapısıyla Beşiktaş'ın en sağlam öğelerinden biri olduğunu kanıtladı.

Ormancı
Atakan "Crystal" Aydın
Dark Passage

2014 yılının başında Dark Passage'a katıldığından beri takımın vazgeçilmezlerinden biri haline gelen Crystal, istikrarlı oyun tarzı ve iyi karar mekanizmasıyla rakipler üzerinde ormancı baskısını her zaman hissettiren bir isim. Crystal her ne kadar ormandaki tank metası yüzünden eskisi gibi taşıyıcı bir rol üstlenmese de, takımının ihtiyacı olan her şeyi yerine getirmeyi başarıyor.

Orta koridor
Koray "Naru" Bıçak
Dark Passage

Türkiye'nin en iyi orta koridor oyuncusu olarak görülen Naru, bu mevsim takımını 6 maçta yalnız bırakmış olsa da geri kalan 8 maçta kalitesini ortaya koydu. Her zaman baskın bir performans sergilemeye çalışan yıldız oyuncu, Dark Passage'a karşı oynayan takımların en çekindiği isim.

Nişancı
Tomas "Nardeus" Marsalek
Beşiktaş E-spor Kulübü

Beşiktaş'ın yıldız isimlerinden Nardeus, bu listeye girmeyi başaran tek yabancı oyuncu. Şampiyonluk Ligi'nde yaptığı güzel oyunlarla taraftarın sevgisini kısa sürede kazanan oyuncu, aldığı 75 skorla ligin en skorer nişancısı olarak da göze çarpıyor.

Destek
Mustafa Kemal "Dumbledoge" Gökseloğlu
Beşiktaş E-spor Kulübü

Ligin en az ölen ve en çok asist yapan oyuncusu olmasının yanı sıra sadece Yaz Mevsimi’nde değil tüm sezon boyunca bize bir desteğin neler yapabileceğini fazlasıyla gösteren Dumbledoge, destekten ziyade "taşıyıcı destek" olarak anılıyor. İlk profesyonel tecrübesini Kış Mevsimi'nde yaşayan oyuncu, Yaz Mevsimi'ne de damgasını vurmayı başardı.

(kaynak: lolespor.com)

Şampiyon Dark Passage Uluslararası Wild Card Turnuvası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı. Şu ana kadar Dünya Şampiyonası'nda bizleri temsil eden tek takım olan Dark Passage tıpkı geçen seneki gibi bu sene de Wild Card Turnuvası'nda çok iddiali. Wild Card, 26-29 Ağustos tarihleri arasında Riot Games Türkiye ofisinde gerçekleşecek. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum