The Last of Us'ta Salgının İkinci Evresi - Stalker'lar Kimlerdir?

Bu evre akıllı gibi

Last of Us serisinde Cordyceps mantarının enfekte olan insanı evre evre değiştiren ya da başka bir deyişle şekilden şekile soktuğu bir durum var ve bu değişimlerin en önemli unsuru da zaman. Zaman, cordyceps mantarının etkisini öylesine dehşet bir boyutta sergiler ki mantarın yol açtığı durumlar hayret verici bir hal almaya başlar. Konağın içerisinde sanki yeşeren bir ağaç varmışcasına bir takım uzayan dallar görülür. Enfekte olan kişi, hastalığın kendisine verdiği şekil doğrultusunda her geçen saniye insan olmaktan uzaklaşır..

İzciler yani Stalker'lar bütün Last of Us oyunlarında ve şu anda yayınlanmakta olan HBO yapımı uyarlamada da kendisini gösteren, parazitin ikinci evreleri olarak karşımıza çıkar. Cordyceps mantarının insan vücuduna yerleşmesinden sonra bu evreye gelmeleri iki hafta ile bir yıl arasında sürer. Bir önceki evre olan koşucuların görünüşüne, bir sonraki evre olan takırdayanların da gaddarlığına sahiptirler. Kendileri betimleyen en dikkate değer fiziksel özellikleri çıkardıkları garip sesler ve yüzündeki mantar oluşumlarıdır. Çoğu izcinin yüzündeki mantar oluşumu tek gözünü kapatacak şekilde büyür.

İzciler çeviklik ve gizliliğe bağlı bir doğaya sahiptirler. Hedeflerini isimlerine yaraşır bir şekilde takip edip öyle saldırırlar. Yakından oldukça agresif olan izciler, parazitin ilk evresi koşuculara kıyasla güçlü, hatta formda olan bir insan kadar güçlüdürler. Davranışları bir önceki evre olan koşuculara nazaran daha zekiymişcesine bir izlenim bırakır.

İlk oyundaki görünümlerine baktığımızda izcilerin oldukça nadir bir konumda olduğu söylenebilir ancak ikinci oyunda, özellikle de Seattle’da sık sık ortaya çıkarlar. Kanalizasyon ve metro alanlarında da görünmelerine rağmen tipik olarak terk edilmiş bölgelerde, karanlıkta kalan binalarda ve otoparklarda da ortaya çıkabilirler. Ancak çoğunlukla izcilerin oyun içerisinde tespit edilmesi zordur. Yaklaşıldığında hemen kaçacak ve gölgelerde tam bir sessizlik olana dek saklanacaktır. Gruplar halinde avlarına koordineli bir şekilde saldıran izciler, ateşli bir silah ya da patlama gibi yüksek bir ses duyduklarında ya da bizzat kışkırtıldıklarında saldırgan bir hal alabilirler.

Son olarak bazı izcilerin, karanlıkta görmelerini kolaylaştıran bir durum vardır. Oyun içerisinde gizli ilerlemek elbette bir seçenektir fakat bir takırdayan kadar olmasa da farkındalıkları artmış olan bu evreye karşı biraz mesafeli olmak en mantıklı olanıdır. Çünkü çatışma esnasında özellikle de sayıca fazla iseler oldukça hızlı ve ölümcüldürler.

HBO Dizisi The Last of Us'taki Öpüşen Zombi

İzcilerin HBO uyarlamasındaki görünümüne baktığımızda mantar tıpkı oyunlardaki gibi yüzünün bir kısmını kapatmış, korkunç bir hal almıştır.  Dahası bu evredeki enfekte olanlarda cordyceps mantarı, cinsel bir uyarıcı görevi görür. Enfekte olanları tespit eden izciler paraziti yayarken, ısırmak yerine öpüşmeyi tercih ederler. Elbette bu çok soğuk bir şaka sevgili arkadaşlar, cordyceps mantarının cinsel dürtüleri harekete geçirdiği falan yok ama hakikaten o nasıl bir sahneydi demeden de geçemiyoruz :) Peki HBO yapımı Last of Us uyarlamasının ikinci bölümünde gördüğümüz bu romantizmin doruklarına ulaşan sahne ne anlama geliyor?

Serinin perde arkasındaki isimler olan Neil Druckman ve Craig Mazin ile yapılan bir röportaja göre, dizi hakkında senaryo için fikir alışverişi yapan ikili birbirlerine bir takım felsefi sorular sormuşlar.

Enfekte olanlar niçin şiddet yanlısı? Mesele mantarı yayıp herkese bulaştırmak ise ille de şiddete mi başvurmak gerekiyor? Sonra yine kendi aralarında düşünüp, ‘Biz direndiğimiz için şiddete başvuruyorlar, peki ya direnmezsek..’ demişler. Yani bir grup hastalıklı insanın karşısında kazık gibi durursak ne olurdu diye sorup bu sonuca varmışlar. Ve akabinde bu muazzam sahne ortaya çıkmış.

Sizler de bu sahne hakkındaki fikirlerinizi ve TLOU evreni ile ilgili merak ettiğiniz yazı fikirlerini yorumlarda belirtebilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler. Bu yazıyı video olarak izlemek isterseniz;

Kaynaklar;

//thelastofus.fandom.com/wiki/Stalker
//thelastofus.fandom.com/wiki/Cordyceps_brain_infection
//screenrant.com/last-of-us-episode-2-tess-kiss-why/
//ew.com/tv/the-last-of-us-tess-death-zombie-kiss/
//gizmodo.com/last-of-us-zombie-kiss-neil-druckmann-playstation-hbo-1850018938

YORUMLAR
Parolamı Unuttum