The Mummy Demastered Oyunu Mumya İsmini Kurtarmaya Geliyor

Mumya'yı nasıl bilirdiniz?

Tom Cruise'lu Mumya'nın çok iyi bir film olmasını beklerken oldukça büyük bir hayal kırıklığı yaşadım, bilmem siz de aynı fikirde misiniz? Mumya ismi bu filmle ciddi bir darbe aldı ama yeni duyurulan The Mummy Demastered isimli oyun bu kötü anıları hafızamızdan silmeyi planlıyor gibi.

Oyunun filmle ne alakası var derseniz The Mummy Demastered bu en yeni Mumya filminin bir spin-off oyunu. Oyunun filmle bağlantısı çok büyük değil, oyunda filmden göreceğimiz tek karakter Sofia Boutella'nın canlandırdığı Prenses Ahmanet'in bol pikselli hali ama bu gayet de iyi bir şey. Çünkü bu sayede oyunun yapımcısı Wayforward gerek hikaye, gerekse karakterler üzerinde oldukça özgür biçimde çalışma imkanı bulmuş.

Bu sonbahar PlayStation 4, XBox One, PC ve Nintendo Switch için çıkacak olan The Mummy Demastered bir Metrodvania oyunu; yakın zamanlı Metroidvania oyunlarından da alışık olduğumuz üzere yine pikselli retro grafiklere ve iki boyutlu oynanışa sahip.

WayForward'ın daha önceki oyunlarından bazılarını oynadıysanız (mesela Shantae'yi) pikselli grafiklerle ortaya ne kadar muazzam işler çıkardıklarını biliyorsunuzdur, The Mummy Demastered da gerçekten çok güzel görünüyor. Adamlar bu işi biliyor yani. Zaten Universal Studios da oyunun grafik tarzını görür görmez ok vermiş; piksel sanatının konuşturulduğu bu grafik tarzını son derece beğenmişler.

WayForward oyunun neredeyse 2011 tarihli bir diğer Metroidvania olan Aliens: Infestation'ı devamı gibi olduğunu, iki oyun arasında çok sayıda benzerlik olduğunu söylüyor. Oyunda Tom Cruise'ın canlandırdığı Çavuş Nick Morton yerine Prodigium'um isimsiz bir ajanı rolünde olacağız. Prodigium denilen organizasyon da zaten Universal Studios'un Karanlık Evren filmlerini birbirine bağlamak için kullanacağı öğelerden biri. Bir nevi S.H.I.E.L.D. gibi düşünebiliriz.

Ben Rogue Legacy, Dead Cells veya Sundered gibi Metroidvania oyunlarındaki ölüm mekaniğini çok seviyorum. Tamam her şeye baştan başlarsınız ama o zamana kadar kaydettiğiniz ilerlemeyi de bir şekilde korursunuz. The Mummy Demastered'da da öldüğümüz zaman Prodigium ölen ajanı bir yenisiyle değiştiriyor. Ama şöyle de bir ayrıntı var, ölen ajan Ahmanet'in etkisi altına giriyor ve undead ordusuna katılıyor. Yani yeni oyununuzda bir önceki kendinizi de öldürmeniz gerekiyor ve bu düşman o zamana kadar kazandığınız tüm yetenek ve eşyalara sahip. Silahlarınızı falan geri almak için kendinizi öldürmeniz gerekiyor kısacası, hoş bir düşünce.

Oyunun tanıtım fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz, bakalım siz de beğenecek misiniz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum