Thief Serisi Hem Yeni Bir Oyun, Hem De Filmle Karşımıza Çıkacak

Bakalım filmin oyunu mu, oyunun filmi mi

Eidos'un Thief serisi yakında yalnızca yeni bir oyuna sahip olmakla kalmayacak, oyunu konu alan bir de film çekilecek. Yani galiba Thief'e doymamıza az kaldı.

Bir prodüksiyon şirketi olan Straight Up Films'ten gelen bilgilere göre bu film "video oyununda yaratılan steam-punk dünyasına adım atacak ve serinin kahramanının başından geçen olaylara dair yeni bir öykü anlatacak". Aksiyon macera türünde olacak olan bu filmin senaryosu Adam Mason ve Simon Boyes tarafından yazılıyormuş. Aslında buradaki asıl haber Straight Up Films'in kendi filmlerinin reklamını yaparken yanlışlıkla Thief'in yeni oyunundan bahsetmeleri diyebiliriz. Çünkü ne Square Enix'ten, ne de Eidos'tan bu yönde bir açıklama gelmemişti. Hatta bu duyuru tam anlamıyla sürpriz oldu da diyebilirim. Yine de artık ortalıkta bu bilgi dönmeye başladığına göre E3'te bir sürprizle karşılaşmamız kuvvetle muhtemel.

Her ne kadar 2014 tarihli en son Thief oyunu pek parlak inceleme notları almamış olsa da oyunun potansiyelini görmezden gelmek yanlış olur; Eidos'un bu son oyunda yapmış olduğu hataları tekrarlamayacağına inancım tam. Yalnız filmin ne kadar başarılı veya ilgi çekici olacağını şimdiden kestirmek mümkün değil; sonuçta bunu düşününce aklıma ilk olarak yakın tarihli Assassin's Creed filmi geliyor ki onun da başarısı ortada.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum