Tides of Numenera Artık Tam Teşekküllü!

“Nasıl olabilirdi?” demekten kurtulduk.

Oyuncu toplumunun eski rol yapma ve adventure oyunlarına ne kadar özlem duyduğunun en büyük kanıtı oldu Kickstarter şu ana kadar. Kickstarter’ın gerçek gücünü ise tüm zamanların en iyi RYO'larından olan Planescape Torment’in, devam oyunu olmasa da ruhani takipçisi diyebileceğimiz Torment: Tides of Numenera, 4.188.927 dolar toplayarak göstermişti. Sizde bizim gibi son “stretch goal” olan Player Stronghold’a ulaşılamamasına üzülenlerden iseniz size iyi bir haberimiz var; yapımcı firma InXile Pay-Pal bağışlarını açık bırakmış ve gereken parayı toplamış!

Yapımcı ekipten Thomas Beekers;”Yapılan bağışlar tahminlerimizin altında kalmış olsa da ne kadar mükemmel hayranlarımız olduğunu kanıtladı! Büyük destekçimiz Steven Dengler ve liderimiz Brian Fargo 200.000 dolarlık bir miktarı bağışların yeterli gelmemesine karşı kenara ayırmıştı. Pay-Pal’dan gelen bağışlar ile ayrılan paranın yeteri kadarını birleştirip 4,5 milyonluk son hedefimize ulaştık.”

Bizim bu olandan kazancımız ise son hedefin içerdikleri; geliştirilmiş reaktivite, uzunluk ve derinlik (Beekers’ın betimlemesiyle “seçimler ve sonuçlarıyla alakalı olan daha çılgın fikirler) ve Player Stronghold.

Proje lideri Kevin Saunders’ın açıkladığı şekliyle Stronghold konsepti “tamamıyla oyuncunun karakterine ait, Ninth World of Numenera’ya ve Torment atmosferine uyacak, kendi görev ve zorluklarını barındıracak” bir mekân.

Haberler oldukça güzel, geç olsun da güzel olsun diyenleriniz var biliyoruz ve oyun şimdiden bir ertelenme yaşadı bildiğiniz gibi ama umarız çok geciktirmezler. Sabırsızız sevgili okur.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum